23948sdkhjf

Det sker: Canada som nyt dansk vækstmarked

Canada forventes at tredoble sin udvinding af oliesand frem til 2035 med en stigning i jobs fra 75.000 til 905.000. Det giver en massiv efterspørgsel efter teknologi til olie- og gasudvinding.
Derfor arrangerer Danish Offshore Energy Group en besøgstur.

- Der er store eksportmuligheder for de danske leverandører, som kan levere, hvad den canadiske olie- og gasbranche efterspørger. Der er langt mere olie at udvinde i Canada end hos de to største oliereserver i Saudi Arabien og Venezuela, fortæller Jørn Hansen, business sector manager i Eksportforeningens Danish Offshore Energy Group, som er et eksportnetværk for knap 85 danske leverandører til den internationale olie- og gasbranche.

Sen blomstring i Canada
Canada imponerer med sin størrelse som olie- og gasproducent, men på nuværende tidspunkt er der flere lande, som udvinder mere olie end Canada. Beregningerne er dog på Canadas side og viser, at eksempelvis Saudi Arabien kun har 264 milliarder tønder olie igen, mens Canada har mulighed for at udvinde helt op til 1.700 milliarder tønder.
Den sene canadiske vækst skaber en kraftig stigning i behovet for produkter til onshore olie- og gasindustrien, og den forventes at fortsætte de næste mange år. Det er en af hovedårsagerne bag den danske besøgs- og fact-findingtur til Canada, som sker i forbindelse med den canadiske messe Gas & Oil Expo North America.

Søges: Produkter, løsninger og know-how
Den rivende vækst inden for gas- og olieindustrien betyder, at canadierne har behov for mange leverandører af alle typer af produkter. Internationale leverandører efterspørges i stor stil, og det gælder både inden for nyt udstyr, nye løsninger og know-how.
- Det, canadierne gerne vil have, er produkter, som kan bidrage til at øge energieffektiviteten, driftsikkerhe-den og produktiviteten. Industrien er opsat på at promovere en grøn profil med fokus på emner såsom for-mindskelse af CO2-udledning og alternative energiløsninger. Der er helt sikkert muligheder for danske virk-somheder, som ønsker at eksportere til Canada, understreger Jørn Hansen.

Relationer er vejen til canadisk succes
En af de danske virksomheder, som allerede har slået igennem på det canadiske olie- og gasmarked, er Oreco, der laver produkter til oprensning i olieindustrien.

Jens Husted Kjær, Managing Director hos Oreco Canada Corporation, fortæller, at den store fordel ved olie- og gasindustrien i Canada er, at den er meget koncentreret omkring Alberta og alle beslutninger træffes i Calgary. Selv om markedet er stort, er det overskueligt område at få fat i.

Blandt andet derfor opfordrer Jens Husted Kjær andre danske virksomheder til at søge lykken i Canada, men de danske leverandører skal have en ting in mente.

- Relationer spiller en stor rolle på det canadiske marked. Uden dem kan det være svært at opnå succes. Jeg kan kraftigt anbefale, at man som dansk leverandør går all in og etablerer sig herovre samt overvejer at anskaffe sig nogle canadiske samarbejdspartnere, fortsætter han.

Markedspotentiale i Canada
Hos Muehlhan, der arbejder med overfladebehandling, har man også rettet blikket mod Canada, og det er bevæggrunden for at deltage på turen.

- Vi opererer i forvejen en smule på det canadiske vindmarked, og vi kan se en tydelig vækst i behovet for overfladebehandling inden for gas- og olieindustrien, forklarer Vandad Pachai, direktør for International Salg & Marketing hos Muehlhan.

- På besøgsturen ønsker vi at få noget mere viden om det canadiske marked samt opbygge et netværk og skabe nogle kontakter. Vi vil gerne have besvaret spørgsmålet om, hvorvidt der er markedspotentiale for os i Canada, slutter Vandad Pachai.

Fakta: Gas- og olieindustri i Canada
• Verdens 6. største olieproducent.
• Verdens tredje største beviste oliereserver, hvorfra det vurderes, at der kan udvindes 1.700 milliar-der tønder olie.
• Verdens tredje største naturgasproducent.
• Verdens største udvinding af oliesand, og den forventes tredoblet i 2035.
• Beskæftigelsen i oliesandudvinding og -raffinering forventes at stige fra 75.000 jobs i 2010 til 905.000 jobs i 2035.
• I 2011 blev 53 milliarder amerikanske dollars investeret udelukkende i olie og gas alene i Canada.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079