23948sdkhjf

Skifergas: Ingen grund til bekymring i forbindelse med fracking

Ifølge den grønne tænketank Concito er det både praktisk og teknisk muligt at indvinde skifergas i Danmark, uden der sker forurening af grundvandet eller udslip af metan.
Det skriver Ingeniøren.

- Vi har studeret den internationale litteratur på området grundigt. Der er ikke noget, der indikerer, at vi ikke kan håndtere de risici, der kan være i forbindelse med skifergas, siger Thomas Færgeman, direktør i Concito, til Ingeniøren.

Concito offentliggjorde fredag en rapport om Skifergas i Danmark – en rapport der ifølge Ingeniøren peger på, at det både er teknisk muligt at holde metanudslip på et meget lavt niveau og beskytte grundvandet blandt andet gennem VVM-redegørelser og streng kontrol fra myndighedernes side.

Men selvom det ifølge Concito rent teknisk er forsvarligt at hente skifergassen op ved hjælp af den såkaldte fracking-metode, mener tænketanken dog ikke, at man bør gøre det.

- Dansk skifergas giver ingen klimagevinster, som situationen er i dag. Tværtimod risikerer vi med de lave kulpriser og høje gaspriser at øge udslippet af klimagasser. Det vil være en kedelig udvikling, siger Thomas Færgeman til Ingeniøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.15