23948sdkhjf

Ingen geotermi uden statsgaranti

Hvis ikke staten træder til med en garanti vil fjernvarmebrugerne i Skive Kommune ikke kunne udnytte den billige og klimavenlige varme, der ligger i undergrunden.
Efter fadæsen i Kvols sidste år, hvor et mislykket geotermiprojekt efterlod fjernvarmekunderne med en regning på godt 140 mio. kr. uden udsigt til billig varme fra undergrunden, er det blevet umuligt for kommuner og geotermi-projekter at forsikre sig imod risikoen for, at en boring går galt. Det skriver Skive Folkeblad.

Læs også: Så fik det geotermiske projekt i Kvols dødsstødet

Flere kilometer nede i undergrunden under Salling i Skive Kommune findes der store mængder varmt vand i undergrunden, som vil kunne give kommunens fjernvarmekunder billig og klimavenlig varme. Men et geotermisk projekt i Skive vil aldrig kunne realiseres, uden opbakning fra staten i form af en garanti. Det slår formand for Skive Geotermi, Peder Christian Kirkegaard, fast overfor avisen.

Det samme har han ifølge Skive Folkeblad meddelt klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard, der dog ikke har vist sig villig til at bakke det geotermiske projekt op med en statsgaranti.

Læs også: Geotermi skal sikres med national garantiordning
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173