23948sdkhjf

Vestjyder: Ministernøl bremser udbredelsen af fælles solcelleanlæg

Et større andelsejet solcellelaug, som man deler med andre borgere. Det står højt på ønskelisten for en række danskere.
Men indtil videre må borgerne se langt efter den fælles grønne strøm. For selvom vi er trådt ind i 2013, hvor de nye regler for solceller skulle være trådt i kraft, har Klima- og Energiministeriet endnu ikke meldt reglerne for de fællesejede anlæg ud. Og det frustrerer blandt andre Henning Bo Madsen, formand for Vestjyllands Energi- og Miljøforening:

- Vi risikerer, at nøl fra Klima- og Energiministeriets side gør det næsten umuligt at få etableret andelsejede solcellelaug i 2013.

Henning Bo Madsen opfordrer politikerne til at udskyde forringelsen i afregningsprisen med 6-12 måneder, så der bliver reelle muligheder for folkeligt ejerskab, lokal beskæftigelse og mindre afbrænding af kul på kraftværkerne.

Stor interesse for de fællesejede solcelleanlæg
At interessen for de andelsejede anlæg er stor, viste et borgermøde i Skjern, som blev holdt i begyndelsen af januar i år. Over 60 personer mødte op for at høre om mulighederne for et fælles solcelleanlæg. I følge energivejleder Carsten Sohl fra Energitjenesten er det interessant, at der nu er åbnet op for, at boligforeninger og ejerlaug får adgang til at opstille fælles solcelleanlæg.

- Det store spørgsmål er, om økonomien gør det attraktivt. Vores foreløbige beregninger viser, at tilbagebetalingstiden under gunstige forhold kan komme ned på 10-16 år, hvilket absolut gør solceller attraktive, udtaler Carsten Sohl.

Hans vurdering er, at selvom der er en væsentlig forringelse i forhold til de gamle regler, så vil der nok være en del interesse for at etablere fælles solcelleanlæg.

- Baseret på den massive interesse for vores informationsmøde vil jeg tro, at vi kommer til at se nogle anlæg i løbet af de næste 1-2 år.

Energitjenesten planlægger i øvrigt at afholde yderligere arrangementer i Midt og Vestjylland i de kommende uger.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094