23948sdkhjf

København banker på hos teknologi-giganter i Silicon Valley

Overborgmester Frank Jensen, Copenhagen Capacity og Copenhagen Cleantech Cluster er i begyndelsen af januar i Silicon Valley for at mødes med en række teknologi-giganter.
I november blev København af IBM udvalgt til at deltage i Smarter Cities Challenge 2013. Og København er en af verdens førende storbyer, når det gælder grøn og smart energi, effektiv offentlig transport og ikke mindst cykellogistik, samt styring af drikke- og spildevand.

Nu vil overborgmester Frank Jensen sætte yderligere blus under arbejdet med at tiltrække store internationale teknologi-partnere til at teste og udvikle fremtidens energistyring og intelligente infrastruktur.

- Der er brug for at udvikle ny teknologi, hvis vi skal blive verdens første CO2-neutrale hovedstad – og for flere arbejdspladser, hvis vi skal knække krisen. København er en af verdens smarteste og grønneste byer, og vi kan tilbyde unikke muligheder for at teste fremtidens bæredygtige løsninger. Derfor mødes jeg i USA med en række virksomheder for at trække investeringer til hovedstaden, siger Frank Jensen.

I Silicon Valley skal Frank Jensen, Copenhagen Capacity og Copenhagen Cleantech Cluster mødes med en lang række af de største amerikanske virksomheder, der er interessante i forhold til partnerskaber om fremtidens løsninger inden for intelligent styring af vand, energi og parkering.

I kamp med Amsterdam og London
Det gælder om at gøre potentielle partnere opmærksomme på, hvad det er, København kan tilbyde og ikke mindst at høre, hvad de store teknologi-virksomheder efterspørger, når de indgår partnerskaber med verdens storbyer.

- Behovet for at optimere energiudnyttelse er enormt – over hele verden. København kan med det bedste el-net i Europa tilbyde nogle unikke muligheder for blandt andet at teste fremtidens smart grid. Det skal vi være meget bedre til at gøre de store potentielle partnere opmærksomme på, siger Marianna Lubanski, klyngedirektør i Copenhagen Capacity og fungerende direktør for Copenhagen Cleantech Cluster.

Som eksempler på spændende partnerskaber, København kan forfølge, nævner Marianna Lubanski SmartCities Amsterdam, der samarbejder med IBM, Cisco, Honeywell og mange andre om fremtidens intelligente og grønne by, og Londons partnerskab med Qualcomm om trådløs opladning af el-biler.

Grønt testcenter
En af de virksomheder, Frank Jensen skal mødes med, er GreenWaveRealty, der allerede har valgt at placere et testcenter i Danmark.

- Danske forsyningsselskaber har stor paratvillighed til at teste nye energibesparende teknologier, der inddrager slutbrugerne, og det gør København til et naturligt udgangspunkt for vores forretningsaktiviteter. Vi er nu kommet i kontakt med nogle af de vigtigste forsyningsselskaber i Europa og har for nylig skrevet kontrakter med E.ON i Storbritannien og Fortum i Sverige, siger Peter Wilmar Christensen, GreenWave Reality, CFO og adm. direktør for Europa.

Ud over Silicon Valley skal Frank Jensen og Copenhagen Cleantech Cluster også til New York og mødes med IBM om netop Smarter Cities Challenge 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078