23948sdkhjf

Bedre og billigere lys til fynboerne

Det er resultatet af en ny aftale om gadelys, som Faaborg-Midtfyn Kommune har indgået med Energi Fyn.
Aftalen betyder, at Energi Fyn over de næste 15 år sikrer kommunen en energibesparelse, der reducerer udgifterne til gadelys med en tredjedel. Aftalen omhandler både energirenovering, drift og vedligeholdelse af gadebelysningen, og den giver både mindre energiforbrug og bedre gadelys til borgerne. Det skriver Energi Fyn i en pressemeddelelse.

Aftalen er kommet i hus efter et EU-udbud, og den betyder, at der investeres i nye energirigtige LED-armaturer, der skal erstatte de eksisterende armaturer.

Borgmester Hans Jørgensen glæder sig over aftalen med Energi Fyn:

- Vi er rigtig glade for den nye aftale om renovering, drift og vedligeholdelse af vores gadelysanlæg. Det giver en stor gevinst for miljøet, da vi årligt sparer godt 700.000 kWh. Samtidig får vi nyt og moderne gadelys, som giver en optimal vej- og stibelysning og en mere sikker drift, siger Hans Jørgensen.

Borgmesteren er samtidig tilfreds med, at det er slut med at slukke gadelys i visse områder om natten.

- I stedet for at slukke lyset i de sene timer, dæmper vi belysningen fra kl. 22 - 06. De nye lyskilder sikrer, at det sker uden en væsentlig forringelse af kvaliteten, og borgerne får den optimale sikkerhed og tryghed, siger Hans Jørgensen.

Nyt samarbejde
For Energi Fyn er Faaborg-Midtfyn Kommune en ny kunde på gadelysområdet.

- Vi glæder os til det nye samarbejde. Energi Fyn har mange års erfaring med renovering, drift og vedligeholdelse af gadelys i flere af de fynske kommuner, hvor fokus netop er på at levere effektive vejbelysningsanlæg, der kan sikre betydelige energibesparelser, som det nu også er tilfældet i Faaborg-Midtfyn Kommune, siger Bent Agerholm, koncernchef i Energi Fyn.

Løsningen giver ikke bare Faaborg-Midtfyn Kommune besparelser på energiudgifterne, som reduceres allerede i løbet af 2013. 70 procent af lysarmaturerne vil også blive udskiftet med nye LED-armaturer i løbet af kontraktperiodens første tre år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11