Byggeri Elektronik Energi Fødevare Fødevare SE Metal COM Metal Metal NO Metal SE Detail Træ/Møbler Overblik  
 

Solceller klar til de danske Jenser

- Af Heidi Sejlund

1600 solcellepaneler pryder nu Almegårds Kaserne på Bornholm og er klar til at producere CO2-fri strøm til de danske Jenser.

Modelfoto/Colourbox.
Elfirmaet Knud Jensen & Søn fra Åkirkeby kan i dag holde afsluttende byggemøde med Forsvaret efter at have installeret hele 1600 paneler på den bornholmske kaserne. Solcellerne dækker et samlet areal på ikke mindre end 2000 kvadratmeter. Det skriver P4 Bornholm.

- Tidsfristen på tre måneder og logistikken har været den største udfordring, men vi har nået det, og vi har også fået mod på at byde ind på lignende og større opgaver ovre, siger el-installatør Lars Jensen til P4 Bornholm.

De nye solceller, der kan dække en tredjedel af kasernens energiforbrug, bliver officielt indviet sidst i januar.


Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 8.024 abonnenter.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:

Helveg hilser Rigsrevisionens solcelleberetning velkommen

18. september 2014 09:48

Klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen er glad for, at der er foretaget en grundig undersøgelse af statens støtte til solceller. Ministeren er samtidig tilfreds med de tiltag, som ministeriet har gennemført for at forebygge lignende situationer i fremtiden.

Lidegaard erkender fejl i alt for dyr solcellesag

18. september 2014 09:37

Lovgivningssjusk kan medføre en merregning på 4,2 mia. kr. til solceller, konkluderer Rigsrevisionen, der med sin rapport retter en skarp kritik mod den tidligere klima- og energiminister. En kritik som Martin Lidegaard tager til sig og beklager.

Tilfredshed i EnergiMidt trods dalende resultat

18. september 2014 08:35

Både omsætningen og det samlede resultat i årets andet kvartal tager et dyk nedad hos det midtjyske energiselskab. Et forbedret driftsresultat får dog alligevel tilfredsheden frem hos selskabets direktør.Se alleMedlemmernes egne nyheder

NYHED ! EcoTwin skruespindel pumpe fra Wangen

18. september 2014 07:35
VERDER A/S

Eco Twin er en nyudviklet fort­rængnings­pumpe i super hygiejnisk design, der opfylder alle gældende fødevare krav, herunder EHEDG og EU 1935/2004.

Ven­tila­tion­sover­vågning mindsker energiforbruget markant i verdens største ce­mentla­bora­torium

18. september 2014 00:00
KE Fibertec AS

Via præcis overvågning af teks­tilka­naler­ne på FLSmidth R&D Center Dania med KE Fibertecs InTex-system er det lykkedes Caverion at indkassere markante e­nergi­bespa­relser på ventilationen

Nyt gasmotoranlæg til Ribe Biogas A/S

18. september 2014 00:00
NISSEN energi teknik a/s

Ribe Biogas’ reaktor producerer så meget gas, at et nyt generatoranlæg skal omsætte alt overskydende til strøm – dette var udgangspunktet for en ordre til NISSEN energi teknik a/s.

17. september 2014
16. september 2014