23948sdkhjf

Energiprofessor modtager international hæder

Energiprofessor fra Aalborg Universitet modtager den internationale ingeniørsammenslutning IEEE’s højeste anerkendelse for sine bidrag til forbedringer af den vedvarende energiproduktion.
På baggrund af mere end 100 hyppigt citerede videnskabelige artikler og en række fremragende forskningsresultater inden for vedvarende energisystemers tilslutning til el-nettet er energiprofessor Marco Liserres ved Aalborg Universitet blevet udnævnt til IEEE-fellow. Det skriver Aalborg Universitet på sin hjemmeside.

- Det er en ære at blive IEEE-fellow i en alder af 38, men pålægger mig også et stort ansvar over for IEEE og de forskerkollegaer, der har vurderet mig værdig til så prestigefyldt en udnævnelse. Da jeg begyndte at forske og være aktiv i det internationale miljø omkring elektro- og elektronikingeniører, som for en stor dels vedkommende er organiseret i IEEE, kunne jeg ikke en gang drømme om at opnå så prestigefyldt en hæder, siger professor i effektelektronik, Marco Liserre, på universitetets hjemmeside.

Kollega og IEEE-fellow, professor Frede Blaabjerg fra Institut for Energiteknik på Aalborg Universitet, mener udnævnelse er helt fortjent.

- Det er helt unikt, at Marco bliver IEEE-fellow i så ung en alder, for typisk er man 10 eller 20 år ældre, når man bliver udnævnt – det er under 1 %, der i så tidlig en alder når denne hæder, men jeg er ikke overrasket. Fra start var hans evne som forsker og hans organisatoriske talenter åbenlyse, og de mange gode forskningsresultater, som han har opnået, viser, at han i den grad har gjort brug af sine talenter, og det glæder mig meget, at han nu bliver udnævnt til IEEE-fellow, siger Frede Blaabjerg i en nyhed på universitetets hjemmeside.

IEEE har 385.000 medlemmer fra 160 lande, men kun et absolut fåtal får den ærefulde titel som IEEE-fellow.

Kilde: Aalborg Universitet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.105