23948sdkhjf

Østjyske energiselskaber pønser på sammenlægning

Brabrand El-selskab, Galten Elværk, Viby El-værk og Østjysk Energi har indledt et analysearbejde, der kan føre til en sammenlægning af de fire selskaber og Lokalenergi.
Folketinget har vedtaget en lov, som skal øge liberaliseringen på elmarkedet. Den nye lov indfører den såkaldte ”engrosmodel”, som betyder, at al kundekontakt bliver overført til el-handelsselskaberne. Netselskaberne mister derved den direkte kontakt til privatkunderne.

Det er baggrunden for, at Brabrand El-selskab, Galten Elværk, Viby El-værk og Østjysk Energi nu efter 10 års godt og positivt samarbejde og fællesskab omkring Lokalenergi har besluttet at undersøge mulighederne for et tættere samarbejde, som kan føre til en egentlig sammenlægning af selskaberne, skriver de østjyske energiselskaber i en pressemeddelelse.

Selskabernes bestyrelser har derfor underskrevet en hensigtserklæring om sammenlægning af selskaberne. I erklæringen hedder det bl.a.:

- Parterne er enige om, at indførelsen af Engrosmodellen medfører behov for et endnu tættere samarbejde mellem parterne med henblik på at etablere ét stærkt lokalt energiselskab i Østjylland, der kan fastholde den nære tilknytning til parternes forbrugere og kunder i lokalområderne.

Tanken er, at sammenlægningen kan være en realitet ved udgangen af 2014, når engrosmodellen forventes at træde i kraft.

I første omgang betyder hensigtserklæringen, at der bliver sat gang i et større analysearbejde, som skal afdække, hvordan man mest effektivt og hensigtsmæssigt lever op til den nye lovgivning. Når dette arbejde er afsluttet, skal de enkelte selskabers repræsentantskaber og generalforsamlinger tage den endelige beslutning om en eventuel sammenlægning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08