23948sdkhjf

DN til kommune: Sig nej til skifergas

I et åbent brev til byrådsmedlemmerne i Frederikshavn Kommune opfordrer Danmarks Naturfredningsforening kommunen til at stoppe de forestående prøveboringer efter skifergas.
Den tidligere regering har givet det franske energiselskab Total licens til at foretage en række prøveboringer efter skifergas i den danske undergrund. De boringer ønsker Danmarks Naturfredningsforening (DN) at stoppe af hensyn til den usikkerhed, foreningen mener, boringerne skaber for grundvand og drikkevand.

- Danmarks Naturfredningsforening kan ikke støtte op om de licenser, der er givet til prøveboringer efter skifergas i Danmark, fordi det skaber lokale usikkerheder om forurening af grundvand og indebærer et stort vandforbrug tilsat kemikalier. Derudover mener Danmarks Naturfredningsforening ikke, at vi i Danmark skal bruge ressourcer på indvinding af endnu et fossilt brændstof, som regeringen har en målsætning om at udfase brugen af, skriver Naturfredningsforeningens præsident, Ella Maria Bisschop-Larsen i brevet. Og hun forsætter:

- Det er et stort ansvar Frederikshavn kommune er blevet pålagt i denne sag. Det er en sag, der vedrører hele Danmarks fremtidige energiforsyning og den grønne omstilling. Vi appellerer derfor til jer om at stoppe op inden I giver de konkrete tilladelser til igangsættelse af prøveboringer, og lade usikkerhederne komme naturen og miljøet til gode. Der er behov for en diskussion med statslige myndigheder og ikke mindst Folketingets politikere om, hvordan den grønne omstilling skabes, og hvilken roller kommunerne skal spille.

De første prøveboringer skulle efter planen være påbegyndt i Frederikshavn Kommune inden årets udgang – problemer med at skaffe borerigge har imidlertid udskudt prøveboringerne til andet halvår i 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094