23948sdkhjf

Solceller: Panik før lukketid

Travlhed hos de danske solcellefirmaer henover weekenden. Tirsdag træder nye solcelleregler i kraft, og det har fået mange danskere til at investere i sidste øjeblik.
Solcelleanlæg, der er købt inden tirsdag den 20. november, falder ind under den ”gamle” og mere lukrative støtteordning. Anlæg købt efter tirsdag falder derimod ind under de nye regler, som er knap så lukrative. Det faktum har siden torsdag, hvor den nye aftale blev indgået, fået danskerne til at hamstre solcelleanlæg.

Blandt andre solcelle-udbyderen WhiteAway mærker i øjeblikket, at kunderne har ekstra travlt med at købe solcelleanlæg, mens de endnu kan nå at koble sig på den mere lukrative solcelleordning.

- Vi bliver bogstavelig talt kimet ned. Heldigvis er vi i den situation, at vi både kan tilmelde og montere på denne side af nytår, når bare man slår til inden tirsdag, fortæller Benjamin Ervill, der er salgschef hos WhiteAway.

Solcelleanlæg købt før tirsdag skal ifølge den nye aftale senest 30 dage efter, at lovforslaget fremsættes være anmeldt til netselskabet, for at falde under de gamle regler.

Alligevel ikke med tilbagevirkende kraft
Regeringen, med klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard i spidsen, havde ellers varslet en ændring af den hidtidige solcelleordning med tilbagevirkende kraft. Det lykkedes imidlertid bl.a. Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti at forhandle en alternativ løsning igennem med regeringen – en løsning, der ikke får tilbagevirkende kraft.

Læs også: Solcelleaftale: Uændrede vilkår i 20 år

Den første reaktion på regeringens oprindelige udspil, som med tilbagevirkende kraft ville ramme solcelleejere under den ”gamle” ordning, var en kraftig opbremsning i salget af solcelleanlæg. Salget af solcelleanlæg er ellers eksploderet i Danmark i løbet af det seneste år.

Men efter forliget mellem regeringen, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Enhedslisten er der altså igen opstået travlhed i forbindelse med salget af solcelleanlæg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078