23948sdkhjf

Solcellemarkedet rummer stadig muligheder

Væsentligt færre private boligejere vil fremover vælge at investere i et solcelleanlæg for at mindske elregningen. Det forudser TEKNIQ Installatørernes Organisation.
Det er nemlig private boligejere i typiske parcelhuse, der bliver hårdest ramt af den solcelleaftale, som regeringen og forligspartierne indgik torsdag.

– Vi må med beklagelse konstatere, at de rammebetingelser, der nu er udsigt til for mindre solcelleanlæg til parcelhuse, bliver væsentligt forringet i forhold til de nuværende. Det betyder, at tilbagebetalingstiden i mange tilfælde vil komme over ti år, og så vil investeringslysten helt naturligt reduceres kraftigt, siger Niels Jørgen Hansen, der er administrerende direktør i TEKNIQ Installatørernes Organisation.

Han tilføjer, at det for boligejere med et meget højt elforbrug eller med en varmepumpe fortsat ofte vil være attraktivt at investere i solceller.

TEKNIQ peger dog også på, at der er elementer i solcelleaftalen, som vil styrke markedet.

– Større anlæg og erhvervsanlæg har ikke været en del af den nuværende ordning, og det er derfor positivt, at den del af markedet bliver inkluderet i den nye aftale. Rammebetingelserne for købere af større solcelleanlæg, som for eksempel virksomheder og boligforeninger, bliver nu bedre. Dermed vurderer TEKNIQ, at den del af aftalen vil styrke markedsudviklingen, siger Niels Jørgen Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095