23948sdkhjf

EnergiMidt og Elro fusionerer

EnergiMidt og Elro vil sammen skabe Danmarks fjerdestørste energiselskab, efter at repræsentantskabet i Elro netop har godkendt en fusion.
- Energibranchen står over for massive investeringer i de kommende år, og det kræver et selskab af en vis størrelse, hvis investeringen skal give værdi for vores ejere og kunder, siger Nikolaj Per Schøler, bestyrelsesformand i Elro, og fortsætter:

- Efter Skylines konkurs havde vi i Elro behov for at sikre vores andelshavere og dermed ejerne en sikker løsning samtidig med, at vi kiggede efter en samarbejdspartner, som delte vores visioner for fremtiden til gavn for Elros andelshavere og regionen. Der har været stor interesse fra flere selskaber om at gå sammen med Elro. Der ligger masser af perspektiver i, at Elro og EnergiMidt går sammen i et selskab. Så vi er sikre på at have fundet den rette partner i EnergiMidt, som har et vækstpotentiale. Fusionen betyder, at Elro kan være med til at præge udviklingen, og det nye selskab vil danne grundlag for en endnu bedre forretning.

EnergiMidts repræsentantskab godkendte fusionsplanerne i september, og Elros repræsentantskab sagde mandag eftermiddag på en ekstraordinær generalforsamling ”ja” til sammenlægningen.

Nu mangler der kun godkendelse fra Energistyrelsen, konkurrencemyndighederne og kreditorerne i Elro Energi A/S, der er under rekonstruktion, for at Danmarks fjerdestørste energiselskab er en realitet. Det forventes at falde endeligt på plads omkring årsskiftet.

Andelshaverretten bevares
EnergiMidt køber Elro Administration ApS og Elro Energi A/S, der er under rekonstruktion, sammen med underliggende selskaber. Handlen betragtes dog som en fusion, fordi Elros andelshavere fra begyndelsen indtræder som andelshavere i EnergiMidt med fuld stemmeret. Den økonomiske del af andelshaverretten optrappes over en 10-årig periode.

Den kontante del af købesummen i størrelsesordenen 200 mio. kr., der udbetales over 10 år til Elro Amba, skal placeres i en almennyttig fond eller forening. Den skal gavne lokalsamfundet i Elros forsyningsområde, og Elros repræsentantskab vil i den kommende tid tage stilling til spørgsmålet, så fundats og målsætninger kan fastlægges.

Fusionen betyder, at Elro bliver en integreret del af EnergiMidt, som også bliver firmanavnet fremadrettet. Alle medarbejdere hos Elro er omfattet af salget til EnergiMidt, hvor aktiviteter og kundeforhold også fortsætter. Nettariffer og abonnementsprisen i Elros område tilpasses EnergiMidts.

Det betyder også, at repræsentantskaber og bestyrelser lægges sammen. I 2013 sammenlægges de to virksomheders bestyrelser med EnergiMidt som formand og en repræsentant fra Elros bestyrelse får et af selskabets næstformandsposter. I 2014 vælges fælles bestyrelse og repræsentantskab.

Klar til vækst
- Når fusionen med EnergiMidt er gennemført, betyder det, at vi bliver landets fjerdestørste energiselskab målt på omsætning med en homogen og stærk dækning i det jyske. Vores markeder er dog ikke kun lokale. De er også nationale og til en vis grad internationale. Fusionen giver os det rigtige strategiske fundament for fremtidig vækst, siger Jens Jørn Justesen, bestyrelsesformand i EnergiMidt.

Som en del af aftalen indgår en aftale om placering af en række aktiviteter i Elros domicil i Randers. Det drejer sig blandt andet om elhandel og handel med solceller til private.

EnergiMidt er i en rivende udvikling. Alene i 2012 har EnergiMidt udvidet medarbejderstaben med mere end 100 medarbejdere, og der er fortsat et behov for flere medarbejdere.

- Det samlede antal medarbejdere i Randers forventes at vokse som følge af fusionen, men en sammenlægning som denne vil betyde, at der vil være dobbeltdækning på visse funktioner. Vi kan derfor ikke udelukke, at vi må sige farvel til enkelte medarbejdere. I gennemførelsen af fusionen vil vi dog i videst mulig udstrækning forsøge at omplacere medarbejdere i andre åbne stillinger, oplyser Chris Dahlerup, administrerende direktør i Elro.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095