23948sdkhjf

Nyt biogasprojekt skal øge produktionen

Danske forskere står i spidsen for et større EU projekt med stort potentiale for mere end 7000 europæiske biogasanlæg.
EU-projektet BIOMAN har til formål at udvikle nye kombinationer af biomassebehandling med henblik på at producere biogas fra flere forskellige typer organisk materiale og med større udbytte end i dag.

- Målet er at nå en markant forøgelse af biogasproduktionen og samtidig forbedre den samlede økonomi. Den nuværende teknologi er karakteriseret af, at udbyttet enten er lavt, eller også kan den primært udvinde biogas af organisk materiale, som også kan anvendes som fødevarer eller dyrefoder, siger sektionsleder Lars D. M. Ottosen, Teknologisk Institut.

Han skønner at mere end 7000 europæiske biogasanlæg kan få gavn af den nye teknologi, når den er færdigudviklet.

BIOMAN-projektet skal udvikle et såkaldt ”re-injektion loop” med kombinationer af forskellige former for forbehandling med bl.a. enzymer og fysiske metoder som f.eks. findeling og ultralyd. Behandlingens mål er, at udvide partikeloverfladen i biomassen, så de gasproducerende bakterier kan komme ind og arbejde. Biomassen skal komme fra halm, strå eller forskellige typer af græs – eller andre former for biomateriale, der ikke kan bruges som fødevarer eller dyrefoder.

- Undersøgelserne skal klarlægge, hvilke teknologier, der giver det bedste udbytte til den billigste pris. Samtidig vil vi udvide mængden af biomaterialer, som kan give et acceptabelt udbytte i form af biogas, siger sektionsleder Lars D. M. Ottosen.

Når metoderne er færdigudviklet om ca. to år, skal ”re-injektion loop” konceptet afprøves i storskala i Spanien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093