23948sdkhjf

Myter om solceller skal aflives

Fire organisationer har været på Christiansborg for at slå pæle gennem falske myter om solceller.
Det er en myte, at der ikke er grønne jobs forbundet med solcelleudbygningen. Alene i 2012 forventer Deloitte, at der vil være knyttet 4.000 grønne årsværk til privates opsætning af solceller.

Det fastslog en delegation fra Dansk Solcelleforening, Det Økologiske Råd, VE-Byg i Dansk Byggeri og TEKNIQ overfor Folketingets Klima, Energi- og Bygningsudvalg ved et foretræde for udvalget. Ifølge delegationen er det blot en af de mange myter, der trives om solceller.

Der blev på den baggrund udtrykt stor tilfredshed med at få lejlighed til at tilbagevise mange af myterne, så debatten om nettomålerordningen og borgernes betingelser for at sætte solceller op kommer til at hvile på et mere præcist grundlag.

Klima, Energi- og Bygningsudvalg fik ved samme lejlighed forelagt et eksemplar af Deloittes nye rapport om solcellers bidrag til samfundsøkonomien.

- Vi håber, at det står mere klart, at udbygningen af solceller skal i centrum, hvis vi skal opnå et effektivt vedvarende energialternativ. Borgerne vil i år investere over 3 mia. kroner i solceller, selvom den reelle tilbagebetalingstid for solceller er omkring 10 år og dermed langt fra en guldrandet investering, som nogle gerne vil gøre det til. Solcelleejerne holder samtidig gang i aktiviteten og bidrager til at nå målene om grønne jobs og en fossilfri fremtid. Hertil kommer, at de bidrager med direkte energibesparelser. Langtidsstudier viser nemlig, at man nedsætter sit energiforbrug med mindst 10 pct. alene som følge af det engagement, der følger med at have solceller, fortæller Torben Kaas på vegne af de fire interesseorganisationer.

Læs også: Solcelleordningen er en kæmpesucces

De fire organisationer har anbefalet politikerne, at:
• Keep it simple. Nettomålerordningen er let at forstå. Det er grunden til, at den er en succes.

• Udnytte mulighederne for betaling for brug af nettet – betalingen skal tage højde for den værdi, solcellerne skaber på elnettet.

• Afskaffe skattefradragsordningerne og ligestil anlæg lagt på taget med anlæg, der er bygget ind i konstruktionen.

• Lave ordninger, som tager højde for anlæggenes størrelse, ejerform og forretningsmodel på samme måde som for vind. Et privat anlæg kan ikke sidestilles med et solkraftværk på en mark.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063