23948sdkhjf

13 millioner til bølgeenergi

Thisted Kommune har fået tilsagn om knap 13 millioner kroner til at etablere et testcenter for bølgeenergi ved Hanstholm.
Energiministeriets Greenlab-pulje bidrager med de 6,4 millioner kroner, mens Vækstforum Region Nordjylland kommer med et tilsvarende beløb. Det skriver Nordjyske.dk.

- Vi har mulighed for at etablere et udviklingsmiljø, som er attraktivt både for danske og udenlandske virksomheder, der arbejder med udvikling af bølgeenergi, lyder det i ifølge Nordjyske.dk fra borgmester i Thisted Kommune, Lene Kjelgaard Jensen.

Med de 13 mio. kr. i ryggen kan Thisted Kommune og den erhvervsdrivende fond Danish Wave Energy Center, DanWEC, nu fortsætte arbejdet med at etablere testcentret. Det er planen, at det nye testcenter skal kunne håndtere test af fuldskala-anlæg i 2015-16. Det skriver avisen.

- Vi ser bevillingerne som et solidt skulderklap til bestræbelserne i Hanstholm. Nu kan vi sætte fart på at realisere planerne - og vi agter at holde tempoet i de kommende år, siger Lene Kjelgaard Jensen, der også er formand for DANWec-fonden, til Nordjyske.dk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078