23948sdkhjf

Kolde kontorer har givet store besparelser

Bygningsstyrelsen vurderer, at det har givet energibesparelser på hele 13 procent, at skrue temperaturen på statens kontorer ned til 19 grader

- Selvom det måske har været lidt småkoldt, så har det gjort en reel forskel, at medarbejderne på de statslige arbejdspladser har siddet med en ekstra tyk trøje på vinteren over - det resultat kan måske også varme lidt, konstaterer transportminister Thomas Danielsen, efter Bygningsstyrelsen har regnet sig frem til de besparelser, man har fået ud af at skrue ned for varmen i statens kontorbygninger.

- Beslutningen om at sænke temperaturen til 19 grader denne vinter har medført en energibesparelse på godt 13 procent, og det er bare et eksempel på, hvor hurtigt vi som samfund kan tilpasse os, når det er nødvendigt, siger transportminister, fortsætter han.

Besparelsen på 13 procent tager udgangspunkt i statens kontorbygninger, og omfatter ca. 800.000 kvadratmeter ud af Bygningsstyrelsen samlede, statslige kontorportefølje på én million kvadratmeter.

Bygningsstyrelsen skriver at besparelsen også tager højde for den relativt milde vinter i 2022/23, ved at der er foretaget en korrektion for graddage, så det er muligt at sammenligne energiforbruget mellem månederne fra år til år.

De bemærker dog, at en mindre del af reduktionen kan skyldes mindre energirenoveringsprojekter - dog i så småt et omfang, at det ikke vurderes at have betydning for det samlede resultat.

Ser man på elforbruget i samme periode i de samme bygninger, har den ændrede adfærd og en række andre energispare tiltag som for eksempel skift til LED-pærer og optimeret drift af ventilations-systemer desuden ført til en reduktion på 10,7 procent.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094