23948sdkhjf

Nordjysk energiplatform sætter fokus på eksporten

Med et større fokus på eksporten vil den nordjyske energiplatform, EnergyVision, nu forsøge at øge væksten i de nordjyske energivirksomheder.
Energiområdet er det hastigst voksende erhvervsfelt i Nordjylland i øjeblikket, og meget tyder ifølge EnergyVision på, at udviklingen tager yderligere fart i de kommende år.

Danmark og ikke mindst Nordjylland er langt fremme inden for både energieffektivisering - bl.a. med optimering af kraftværker og anvendelse af fjernvarme - og alternative energiformer som for eksempel vindenergi, energi fra biomasse, energi frembragt af brint og brændselsceller og bølgeenergi. Den nordjyske energiplatform vil nu sætte yderligere skub på energi-feltet og rette pilen mod fire oplagte eksportmarkeder for de nordjyske energivirksomheder.

- Over hele verden taler man om de nuværende og forestående energiudfordringer. Det har man gjort i mange år, men i dag handler det ikke kun om miljøet – det handler i høj grad også om økonomi og stabilitet i verden, og derfor er der en hidtil uset opmærksomhed på både energieffektiviseringer og alternative energiformer, forklarer professor Lasse Rosendahl fra Institut for Energiteknik på Aalborg Universitet. Han er desuden faglig leder for EnergyVision.

- Danmark er både forskningsmæssigt og erhvervsmæssigt på forkant inden for energisektoren, og det skal vi være bedre til at omdanne til danske arbejdspladser. Ikke mindst i Nordjylland har vi en unik mulighed for at sælge vores viden og produkter i lande som Storbritannien, Rusland, Tyrkiet og Tyskland, forsætter professoren.

EnergyDay #1
På en konference i Nordkraft den 22. november sætter EnergyVision fokus på netop de fire lande, og det er ikke tilfældigt, forklarer en anden af bagmændene bag EnergyVision – Aalborg Engineerings topchef, Peter Overgaard:

- I eksportsammenhænge taler alle om Kina og de øvrige BRIK-lande. Det er også store, markante vækstlande, men vi mener, at de nordjyske energi-virksomheder med fordel kan fokusere på de mere nære markeder, hvor der lige nu sættes massivt ind på energiområdet. Det er her, at de lavthængende frugter hænger og relativt nemt kan plukkes.

Peter Overgaard er med Aalborg Engineering selv aktiv på flere af markederne.

- Vi oplever, at det er forskellige udfordringer, som de fire lande har, men fælles for dem er, at de er i gang med en omlægning af deres energiressourcer – eksempelvis skal vores nærmeste nabo og største eksportmarked Tyskland som bekendt være uafhængig af atomkraft allerede om 10 år, pointerer han.

Konferencen i Nordkraft har fået navnet EnergyDay #1, og som navnet antyder, er den det første af en række af arrangementer, som EnergyVision afholder målrettet det nordjyske erhvervsliv. Blandt konferencens hovedtalere om formiddagen er erhvervsdirektør Jens Lundsgaard fra Erhvervs- og Vækstministeriet, CEO Peter Rindebæk fra Bladt Industries og Bjørn Vidar Lerøen fra Olie & Gas i Stavanger. Om eftermiddagen sættes der mere specifikt fokus på de fire eksportmarkeder med indlæg fra blandt andre Søren Robenhagen fra Udenrigsministeriet i Istanbul og generalkonsul Klaus Sørensen fra Det Danske Generalkonsulat i Skt. Petersborg.

Om EnergyVision
EnergyVision er en nordjysk energiplatform med deltagelse af Aalborg Universitet, Region Nordjylland og de nordjyske kommuner. EnergyVision skal skabe rammerne for øget relationsopbygning og synergi mellem de nordjyske energiaktører (virksomheder, forskere og offentlige myndigheder) samt profilere Nordjylland som en region med stærke energikompetencer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.131