23948sdkhjf

Skrappere krav til bæredygtige biobrændstoffer

Førende danske virksomheder vil have regeringen til at indføre skrappere krav til bæredygtige biobrændstoffer, end dem EU er på vej med.
Det skriver Ritzau ifølge Nordjyske.dk.

- Det vil skabe tusinder af arbejdspladser og mulighed for at eksportere dansk teknologi til fremstilling af andengenerations-biobrændsler, siger Anne Grete Holmsgaard, direktør i interesseorganisationen Biorefining Alliance, ifølge Ritzau.

Biorefining Alliance blev oprettet i december 2011 og består af Dong Energy, Novozymes, Haldor Topsøe samt Landbrug & Fødevarer.

Alliancen foreslår, at man som minimum kræver, at mellem 2,5 og 3 procent af danskernes benzinforbrug i 2016 skal være fra andengenerationsbrændstoffer. I 2020 skal alle EU-lande blande mindst 1,25 procent bioethanol eller biogas i brændstoffet. Ifølge alliancens direktør vil skrappere danske krav komme til at betyde, at man i Danmark kan skabe en produktion af bioethanol på halm.

- Det er vigtigt, fordi vi har muligheden for at træffe investeringsbeslutning snart om at placere et anlæg i Holstebro nær Maabjerg. Hvis vi gør det, bliver vi nogle af de første på markedet sammen med italienerne, siger Anne Grete Holmsgaard ifølge Ritzau. Og hun forsætter:

- Vi har halm tilovers, også når der er taget fra til dyrene, så vi har råstoffet. Vi har testet teknologien på Inbicons pilotanlæg i Kalundborg, og vi har alle kvalifikationerne i Danmark.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125