23948sdkhjf

CLEVER sætter elbil-ladere op ved alle Bilka’er

Elbiloperatøren CLEVER udvider sit samarbejdet med Dansk Supermarked om hurtiglade-stationer til elbiler ved detailkoncernens butikker.
Elbiloperatøren CLEVER har netop indgået aftale med Dansk Supermarked om at sætte ladestandere op ved alle landets Bilka-varehuse – 18 styk i alt – samt ved yderligere cirka 16 Føtex-varehuse.

Aftalen er en udvidelse af den nuværende aftale, som CLEVER har med Dansk Supermarked – CLEVER har således allerede i dag hurtiglade-stationer ved 21 Føtex-varehuse. Og netop placeringen ved varehusene har vist sig at være ideel, fortæller adm. direktør i CLEVER, Lars Bording:

- Det giver god mening, at ladestanderne er placeret de steder, hvor man i forvejen kommer, og at man kan foretage nogle af dine daglige gøremål – fx handle – mens bilen lader. Vi er derfor glade for, at vi nu har udvidet vores samarbejde med Dansk Supermarked. Det gør vores landsdækkende ladenetværk endnu bedre med de attraktive placeringer, som både Bilka og Føtex ligger på. Og det er glædeligt at se, at Dansk Supermarked – og herunder både Bilka og Føtex – er visionære og går foran ved nu at tilbyde opladning til de kunder, der kører i elbil.

Alle elbiler kan lade på CLEVERs ladenetværk
Ved enkelte varehuse vil der både blive sat hurtiglade-stationer og ladestandere op, så der bliver god mulighed for at lade, mens man handler. Hurtigopladning tager 20-30 minutter, afhængig af hvor stort batteriet er, og hvor afladt det er, og på den tid kan man tanke el svarende til 80 procent af batterikapaciten, eller hvad der svarer til 100 km kørsel i de fleste moderne elbiler.

Alle elbiler kan lade på CLEVERs ladenetværk, da det både består af ladestandere og hurtiglade-stationer. Hurtigopladning er den fortrukne teknologi til opladning af elbiler blandt de førende bilproducenter og er baseret på den nuværende defacto-standard kaldet CHAdeMo. Der lades med 50 kW jævnstrøm via et specielt stik fastmonteret på hurtiglade-stationen.

Dansk Supermarked går foran
Samarbejdet mellem Dansk Supermarked og CLEVER fungerer rigtig godt, og det er de gode praktiske erfaringer fra Føtex, der ligger til grobund for udvidelsen af samarbejdet om etablering af de mange yderligere hurtiglade-stationer hos både Føtex og Bilka. Hos Bilka ser man også fordele ved samarbejdet, som varehuset tænker ind som en del af den samlede kundeoplevelse.

- Hos Bilka tror vi på, at der vil komme flere elbiler i gadebilledet, og støtter selvfølgelig gerne op om den grønne transport ved at tilbyde vores kunder, der kører i elbil, at de kan lade bilen op på Bilkas parkeringspladser rundt om i hele landet. Det er både et ekstra tilbud og service til vores kunder, men jo også en investering i fremtiden der viser, at vi, som Danmarks største detailkoncern, er fremsynede og, at vi tør gå foran. Desuden er placeringen ved Bilka jo oplagt, da elbilisterne kan slå to fluer med et smæk og få ny energi på bilen samtidig med, at de gør deres daglige indkøb, siger adm. direktør for Bilka, Henrik Libak.

CLEVER samarbejder også med en række andre om etablering af ladestationer -heriblandt forskellige forlystelser og en række kommuner.
Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078