23948sdkhjf

Thy Wind Power vinder pris

Thy Wind Power får DS Håndværk & Industris Miljø- og Energipris 2012
Virksomheden Thy Windpower ApS i Bedsted fik onsdag den 3. oktober overrakt DS Håndværk & Industris Miljø- og Energipris 2012 i forbindelse med Energipolitisk Åbningsdebat på Christiansborg.

Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard overrakte prisen sammen med direktør for DS Håndværk & Industri Jani Lykke Methmann.

Thy Windpower blev stiftet i foråret 2010 af Leif Pinholt sammen med brødrene Grønkjær fra Grønkjær’s Maskinværksted, som står for den tekniske produktion af møllerne. Den første husstandsvindmølle blev opstillet i oktober samme år. Siden er det gået rigtig stærkt.

Der er på nuværende tidspunkt ca. 200 husstandsvindmøller i Danmark. Thy Windpower har leveret de 66, og tempoet i virksomhedens produktion er nu oppe på fem møller om ugen. 30 kommende Thy-mølle-ejere har allerede fået en byggetilladelse, og i omegnen af 100 sager om vindmøller fra Thy Wind Power er under behandling rundt om i landets kommuner.

Ifølge en opgørelse fra ugemagasinet Ingeniøren har sælgerne af husstandsvindmøller i alt omkring 300 ansøgninger om byggetilladelser liggende hos kommunerne. Så inden året er omme, vil der sandsynligvis være mindst 500 husstandsvindmøller i Danmark. Energistyrelsen har beregnet, at det totale potentiale for husstandssvindmøller i Danmark er omkring 3.000 stk.

DS Håndværk & Industris Miljø- og Energipris uddeles hvert andet år til en person eller en virksomhed i Danmark, der har udviklet et produkt eller en proces, der sikrer en væsentlig bedre energiudnyttelse og dermed lavere miljøbelastning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094