23948sdkhjf

Gode udsigter for geotermisk varme i Skive

På baggrund af nye undersøgelser har Skive Geotermi A/S besluttet at fortsætte arbejdet med at udnytte den geotermiske varme fra undergrunden ved Rødding.
Skive Geotermi lader sig ikke skræmme af det geotermiske projekt i Kvols, der efterlod fjernvarmekunderne med en stor ekstraregning og intet varmt vand.

Selskabet har nu på baggrund af ekstra undersøgelser fra GEUS og yderligere vurderinger af drifts- og anlægsbudgetterne, besluttet at forsætte arbejdet med at udvinde og udnytte den varme vand fra undergrunden ved Rødding. Det skriver Skive Folkeblad.

Et notat fra GEUS bekræfter ifølge Skive Folkeblad, at der med meget stor sandsynlighed findes rigelige mængder af varmt vand cirka to kilometer under jordoverfladen, hvor temperaturen på vandet ligger mellem 61 og 67 grader. I modsætning til Kvols-boringen, hvor man lavede en skrå boring ned mod det varme vand, anbefaler notatet fra GEUS, at man i dette tilfælde borer lodret ned i bassinet.

- Med den seneste meget positive beskrivelse fra GEUS, står vi på spring til at gå i gang med at udnytte denne fantastiske mulighed - næsten gratis vedvarende energi i form af varmt vand fra undergrunden. Vi vil derfor fortsat appellere meget kraftigt til klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard om, at staten bør og skal være med til at dække risikoen ved borearbejdet, siger Peder Chr. Kirkegaard til Skive Folkeblad.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094