23948sdkhjf

Køb solceller nu – afskrivningsreglerne forringes fra onsdag!

Sådan lyder meldingen hos flere forhandlere i branchen – men er det en and, eller vil politikerne ved en lynaktion gennemføre en regulering af solcelleordningen?
Flere solcelleforhandlere har i de seneste dage opfordret danskerne til at skynde sig at investere i solcelleanlæg, inden ordningen forringes fra onsdag den 3. oktober.

”Det er en and,” lyder det fra ministeriet, men direktør i branchen, fortæller at regeringen onsdag ved en lynaktion vil gennemføre en regulering af afskrivningsreglerne.

- Det er en and, det har ikke noget på sig, lyder det fra pressechef i Klima-, Energi- og Bygningsministeriet, Claus Kaae-Nielsen, da Energy Supply præsenterer ham for udmeldingerne fra forhandlerne.

- Regeringen er lige nu ved at finde ud af, hvad der skal ske med solcelleordningen, og det er en øvelse, der handler om, at få gjort ordningen billiger for staten, mens den stadig forbliver attraktiv for danskerne. Der er altså tale om en regulering af ordningen, fortæller pressechefen og forsætter:

- Regeringen har ikke noget ønske om at fjerne ordningen, men vil blot regulere den, så det bliver billigere for staten samtidig med, at det stadig kan betale sig for folk, at investere i solceller.

- Når regeringen så har forhåndsgodkendt en regulering, skal den en tur igennem Folketinget. Så det her er altså en and. Jeg er blevet kimet ned hele dagen af folk, der vil vide, hvad der sker, og om det er rigtigt, at man skal være tilkoblet senest onsdag for at få gavn af den nuværende ordning. Og det skal man altså ikke, siger pressechefen.

Men i solcellebranchen er meldingen en anden.

Folketinget vil gennemføre lynaktion
Energy Supply har talt med direktøren hos en af de større forhandlere af solceller. Direktøren ønsker at forblive anonym for ikke at skabe problemer for en unavngiven folketingspolitiker.

- Jeg kan ikke fortælle, hvor jeg har det fra, for det vil bringe en folketingspolitiker i klemme. Men i morgen [red: onsdag] bliver nettomålerordningen ændret, fortæller direktøren og forsætter:

- Det kommer til at ske ved en lynaktion i Folketinget, hvor forslaget på én dag skal igennem både første, anden og tredjebehandling. Grunden til at man vil vedtage det ved en lynaktion er for at forhindre hamstring. Men det slap ud allerede i torsdags, og siden har der været en frygtelig aktivitet i handlen med solcelleanlæg.

Da Energy Supply tirsdag ringer tilbage til ministeriet for denne gang at konfrontere ministeriet med rygtet om en forestående lyn-behandling af afskrivningsreglerne onsdag, lyder meldingen fra pressechefen klart:

- Der kommer ikke noget lyn-indgreb i morgen!
Kommenter artiklen (6)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078