23948sdkhjf

Energiselskab investerer i solcellevirksomhed

Impagt Invest Sjælland – som Sparekassen Sjælland-Fyn og Andel står bag – investerer 12 millioner i Solartag

Markedet for solceller er i kraftig vækst, og Solartag forventer at kunne tage markedsandele i såvel Danmark som flere europæiske lande samt USA. 

Den udvikling støtter Impagt Invest Sjælland med en kapitaltilførsel på 12 millioner kroner. Investeringen giver en ejerandel på 10 procent.

Impagt Invest Sjælland går målrettet efter at hjælpe virksomheder, der har bevist deres potentiale og er på en vækstrejse med betydning for den grønne omstilling. 

- Der har aldrig været så stort et behov for en omstilling af energisystemet som netop nu. Det er akut, og nøglen til at komme ud af den klima- og energikrise, vi står midt i. Vi skal væk fra fossile brændsler ved at øge vores produktion af vedvarende energi. Her er løsninger som Solartags integrerede og usynlige solceller en vigtig del af vejen frem. Vi har nemlig brug for smarte løsninger, der reducerer vores CO2-udslip, siger Jesper Hjulmand, administrerende direktør i Andel, i en pressemeddelelse.

Solartag ApS

  • Solartag ApS er en dansk virksomhed, der leverer egenudviklede, aktive tagløsninger med integrerede, usynlige solceller. 
  • Selskabet blev stiftet i 2019 af tømrer Thomas Pedersen. 
  • I november 2021 tiltrådte Jens Romundstad, som medejer og CEO, med den opgave at udvikle Solartag til en handelsforretning med egne produkter. 
  • Solartag har pt 10 medarbejdere i Danmark og er endvidere etableret via datterselskab i USA/Canada. 
  • Der er desuden dialog og forhandlinger med salgspartnere i en række europæiske landet.

Kilde: Solartag ApS

Et skulderklap

For Solartag udgør Impagt Invest Sjællands investering et vigtigt skulderklap og en løftestang i arbejdet med at realisere selskabets ambitioner.

- Som for så mange andre vækstvirksomheder er arbejdskapital afgørende for en yderligere bæredygtig vækst, og det er et drømme-match for Solartag at få Danmarks største energiselskab og en velrenommeret bank som medejer. Der er ingen tvivl om, at Andel og Sparekassen Sjælland-Fyn vil kunne muliggøre et yderligere stepchange i Solartags i forvejen hastige udvikling, siger Jens Romundstad, administrerende direktør i Solartag og tilføjer:

- Vi er i forvejen etableret i USA, hvor vi afventer amerikansk certificering, men ser samtidig både det skandinaviske og europæiske marked som en naturlig udvidelse af vores aktiviteter og mærker allerede stor interesse. Flere af Danmarks nabolande går væsentlig længere for at sætte endnu mere tempo på solceller på tage, og her skal Solartag være med.

Se nøgletal for:
Læs mere om: solceller
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.597