23948sdkhjf

Haveri mere omfattende end ventet: Nu kan kalundborgenserne tage bad i hallen

- Tidshorisonten på nuværende tidspunkt kan være op mod 36 timer, før Ørsted, og dermed Asnæsværket og Kalundborg Forsyning, vil være i almindelig drift igen og forsyningens kunder vil opleve normal fremløbstemperatur.

I den mellemliggende periode kan kunderne hos Kalundborg Forsyning fortsat opleve manglende varme og svingende fremløbstemperatur.

Det oplyser Kalundborg Forsyning i en pressemeddelelse mandag.

Udmeldingen kommer efter at Ørsted fredag den 16. december kunne konstatere et problem med leveringen af fjernvarme fra Asnæsværket, der faldt ud af drift. Siden da er der pågået et omfattende arbejde med at genetablere fjernvarmeleveringen til Kalundborg.

- Årsagen til den manglende varme skyldes, at værket fredag omkring klokken 18.30 blev ramt af et havari i en 10 kilovolt skinne som forsyner blok 6. Havariet betyder, at blokken ikke kan levere fjernvarme til Kalundborg Forsyning og dermed til Kalundborg by, sagde kraftværkschef Flemming Wilson Zinckernagel til SN.dk lørdag, hvor det også blev meldt ud at "varmen var tilbage".

Der er altså stadig store udfordringer med at levere varmen ud til Kalundborg Forsynings kunder, da fejlen på Asnæsværket har vist sig at være mere omfattende end først antaget. 

Alternative løsninger

Kalundborg Forsyning har siden lørdag arbejdet med alternative løsninger. Forinden havde man slået driften over til forsyningens varmepumpe, der kan dække op mod en sjettedel af forbruget af fjernvarme på nuværende tidspunkt.

Dernæst har forsyningen startet nødkedler op og derefter har man forsøgt at skaffe mobile kedler, der kan kobles på fjernvarmenettet og derved supplere varmepumpens produktion.

Sent fredag den 16. hentede forsyningen en mobil kedel ind, den bliver natten til tirsdag den 20. december afløst af en ny mobil kedel med større kapacitet. Til trods for en større kapacitet vil der fortsat være udfald og svingende fremløbstemperatur i fjernvarmen fra Kalundborg Forsyning.

Ydermere har Kalundborg Forsyning den 19. december aftalt med Kalundborg Hallen, at kunderne har mulighed for at få et varmt bad i deres omklædning.

Se nøgletal for:
Læs mere om: Asnæsværket haveri
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.532