23948sdkhjf

Andresen Towers modtager DI's Produktpris 2012

Ved DI Topmødet 2012 modtog Andresen Towers tirsdag eftermiddag DI’s Produktpris for en ny type vindmølletårn, der foreløbigt har sikret 100 nye danske arbejdspladser.
Vinderproduktet er en ny type vindmølletårn, som er opbygget af segmenter, der bliver boltet sammen. Det betyder, at man nu kan bygge endnu højere landbaserede vindmøller, og at tårndelene er nemmere og billigere at transportere.

- Der er et kæmpe uudnyttet potentiale inden for vindenergi, som vi nu kan tage hul på. Hidtil har tårnenes konstruktion sat en begrænsning for, hvor højt vi kunne bygge de landbaserede vindmøller og dermed, hvor vi kunne placere dem. Med en højde på over 100 meter sprænger det nye tårn alle de begrænsninger. Det betyder fx, at vi nu kan sætte vindmøller op i skovområder. Det direkte udbytte af højere tårne er billigere vindenergi – et fald i pris på op til 25 procent, som i sidste ende gerne skulle komme forbrugerne til gode, siger Tom Andresen, CEO ved Andresen Towers A/S.

Andresen Towers er ikke alene om æren, idet Siemens Wind Power har spillet en vigtig rolle i udviklingen af det nye tårn. De stod bag et omfattende testprogram, og begge parter har været tilfredse med samarbejdet.

- Det er et skoleeksempel på et positivt samarbejde – vi ser her, hvordan en mellemstor dansk virksomhed og en stor international virksomhed formår at udnytte hinandens kompetencer og styrker i udviklingen af et innovativt koncept, siger teknologichef ved Siemens Wind Power, Henrik Stiesdal.

Nye danske arbejdspladser
Hos Andresen Towers er man beærede over at modtage prisen. Ikke mindst fordi det er et stort skulderklap til alle medarbejderne, som har arbejdet hårdt i en lang periode med udviklingen og nu senest med at få produktionen i gang.

- Vi er naturligvis tilfredse med produktet, understreger Tom Andresen og forsætter:

- Og vi er samtidig glade for, at vi har skabt en produktion, som er 100 procent automatiseret. Det gør os i stand til at konkurrere med udlandet, og vi har derved foreløbig sikret over 100 danske arbejdspladser.

Ud af et ansøgerfelt på 59 virksomheder blev fem nomineret til DI's Produktpris. De øvrige nominerede var Chr. Hansen A/S, Danfoss A/S og VELUX A/S, Envotherm A/S samt Rockwool International A/S.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078