23948sdkhjf

Solcellefesten ebber ud

Meget tyder på, at støtten til solceller lever på lånt tid i sin nuværende form. Branchen forventer ændringer inden årsskiftet.
Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard fastslår nu, det er »helt åbenlyst«, at de nuværende regler for private solcelleanlæg har spillet fallit. Det skriver EPN.dk.

Solcelleanlæg er det seneste år myldret frem på de danske tage i et tempo, som ministeriet langt fra havde forudset. Allerede i år når vi 2020-målet for solenergi. Det er en udvikling, der ifølge ministeren blandt andet skyldes, at solcellepaneler er blevet billigere – et forhold, ministeren mener, der bør smitte af på de fremtidige støtteregler.

- Hensigten er løbende at justere støtten til solceller i takt med, at solceller bliver billigere, siger Martin Lidegaard til EPN.dk.

Flere aktører i branchen forventer, at der inden årets udgang vil ske en ændring i støtteordningen.

Et tværministerielt udvalg med deltagelse af Finansministeriet, Skatteministeriet og Klima-, Energi og Bygningsministeriet er allerede i fuld gang med at lave et udkast til en ny ordning for private solcelleanlæg. Ifølge Martin Lidegaard er målet med de kommende rammebetingelser, at skabe en langsigtet støtteordning, der rækker frem til 2020. Det skriver EPN.dk.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063