23948sdkhjf

PM Energi sender nødstrømsanlæg til Tyskland

PM Energi har netop leveret en generatorløsning til GlobalConnects afdeling i Hamborg. Det er første del af en leverance, som omfatter yderligere fire nødstrømsanlæg, der skal installeres i firmaets danske afdelinger.
GlobalConnect er Danmarks største alternative udbyder af fibernet, datacentre og cloudløsninger til erhvervslivet, og nødstrøm til back-up af deres servere og køleanlæg prioriteres naturligvis højt. PM Energi har netop installeret et nødstrømsanlæg til virksomhedens tyske afdeling i Hamborg og skal her i efteråret levere nye anlæg til de danske afdelinger. Det skriver PM Energi.

- Det er et rigtig fint projekt for os. Som udgangspunkt har vi ikke mere fokus på it-branchen i forhold til så mange andre brancher, men da vi efterhånden har opbygget en vis erfaring på området, er vi glade for at GlobalConnect valgte os til opgaven. Vi har tidligere arbejdet sammen, og det er en virksomhed i stor fremgang med visionerne i orden. Jo flere kunder de får, jo flere anlæg får de brug for. Der vil vi også gerne være med fremover, siger salgsingeniør i PM Energi, Anders Olesen.

Anlægget i Hamborg er installeret i en parkeringskælder under bygningen, som huser den tyske afdeling. Det er et anlæg som er identisk med to anlæg, der i efteråret skal installeres i firmaets afdeling i Jylland. GlobalConnects 44 jyske medarbejdere flytter i nybyggede lokaler i Stilling ved Skanderborg med et 1000 kvadratmeter stort datacenter. Der er på forhånd gjort plads til i alt fire anlæg, da afdelingen vil opgradere nødstrømmen løbende, som behovet opstår, og nye kunder kommer til.

Skrappe krav til støjniveauet
Både generatoranlæggene i Hamborg og Stilling er bygget op om en dieselmotor på 12 cylindre, der er i stand til at yde 820 HK, hvilket giver et anlæg på 700 kVA. De er forsynet med en brændstoftank under motor og generator med en kapacitet til 20 timers drift.

Da anlægget i Hamborg er installeret i en parkeringskælder, blev der stillet skrappe krav til støjniveauet, og løsningen blev at bygge det ind i et specialdesignet bulderhus med støjdæmpede vægge. Der er integreret effekttavle med afgange til både serverrum og køleanlæg. Anlæggene, der skal leveres til GlobalConnects hovedkvarter i Taastrup, bliver dog med andre specifikationer.

- Ydelsen på anlæggene i Taastrup bliver på næsten det dobbelte af ydelsen på de andre anlæg. Det er GlobalConnects hovedkvarter, og også de svenske kunder bliver betjent herfra, så der var brug for en større løsning, fortæller Anders Olesen.

Flere store projekter
Leverancen til GlobalConnect er langt fra, det eneste store projekt, som virksomheden er i gang med lige nu.

-Vi er netop ved at ansætte en ny projektleder. Vi har mange spændende ordrer i øjeblikket og har generelt haft meget travlt i år. Det hjælper absolut, at vi har et godt samarbejde med SDMO i Frankrig, som er blandt Europas førende i generatoranlæg, men internt er vi nået til et punkt, hvor der simpelthen er brug for flere hænder i projektafdelingen, lyder det fra adm. direktør for PM Energi, Carsten Madsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064