23948sdkhjf

Aabybro vil have nyt varmeværk

Investeringen i et nyt værk kan åbne op for, at en række nabobyer vil kunne blive koblet på fjernvarmenettet.
Aabybro Varmeværk er efterhånden ved at være nedslidt, og på værkets generalforsamling blev der derfor luftet planer om at bygge et helt nyt varmeværk. Det skriver Aabybro Posten.

Bliver det en realitet, kan man nemlig slå to fluer med et smæk. Dels kan man få moderniseret produktionsudstyret, og dels vil man have kapacitet til at koble de nærliggende byer Biersted, Birkelse, Ryå og Nørhalne på ledningsnettet.

- Der er ikke mange huse i det eksisterede forsyningsområde, som ikke er tilsluttet fjernvarmen. Men vi får jævnligt henvendelser fra borgere i nabobyerne, som gerne vil tilsluttes fjernvarmen, især er det folk i Biersted og Birkelse, vi hører fra, siger varmemester Niels Jørgen Christensen til Aabybro Posten.

I alt vil varmeværket investere 70 mio. kr. i det nye varmeværk inklusive fliskedler, flislager og ny administration, og dertil kommer yderligere 76 mio. kr. til nye hovedledninger og transmissionsledninger til de omkringliggende byer.

Det er endnu ikke besluttet, hvor det nye varmeværk skal ligge, men for øjeblikket er forhandlinger i gang med Jammerbugt Kommune.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093