23948sdkhjf

Solcelleejere risikerer røde tal i strømregnskabet

Op imod hver 10. husstand, der har fået installeret et solcelleanlæg, har endnu ikke tilmeldt sig nettomålerordningen. Det kan koste dem tusindvis af kroner.
Energinet.dk, der skal godkende, at solcelleanlæg overholder kravene til nettoafregning, skønner at op imod ti procent af solcelleejerne ikke har tilmeldt sig den lovpligtige ordning. Det skriver Jyllands-Posten.

Det er solcelleejernes eget ansvar, at tilmelde sig ordningen, og glemmer de at gøre det, kan de gå glip af mange penge.

Ved at være tilsluttet nettoordningen bliver den overskydende strøm sendt ud i elnettet, hvorfra den kan hentes tilbage på dage, hvor anlægget ikke kan følge med forbruget.

En gang om året bliver regningen gjort op. Har husstanden brugt mere strøm, end solcellerne har produceret, kommer der en lille ekstraregning beregnet efter elselskabets aktuelle kilowattpris. Har husstanden derimod produceret mere strøm, end den har anvendt udbetaler Energinet.dk 60 øre pr. kWh.

Solcelleejere, der ikke har tilmeldt sig ordningen, kan altså blive trukket for al den strøm, de har fået fra elselskabet, når deres eget anlæg ikke har kunnet levere nok, mens de ikke har krav på betaling for den overskudsstrøm, husstanden har sendt ud i nettet.

Forhandlerne bør sikre tilmelding
I forbrugerrådet mener energipolitisk medarbejder, Martin Salamon, at firmaerne, som sælger og installere solcellerne, bør sikre, at anlæggene bliver tilmeldt ordningen.

- Det må være en del af den samlede pakke. Solceller er nyt land for mange forbrugere, og de erhvervsdrivende er eksperterne, som må guide ordentligt, siger han til Jyllands-Posten og tilføjer, at bilforhandlerne også hjælper folk med at få indregistreret de købte biler.

Den holdning deler Søren Rise, der er bestyrelsesmedlem i Dansk Solcelleforening og chefkonsulent i Tekniq, installatørernes organisation.

- Det er en god kundeservice at vejlede om det, men det kan kikse her i starten, hvor mange installatører er gået i gang med noget, de ikke er så vant til, siger han til Jyllands-Posten.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.259