23948sdkhjf

Andels havmøllepark ved Anholt sendes i høring

Energistyrelsen har sendt en ansøgning for Sønderbjerg havvindmøllepark i myndighedshøring.

Det er energiselskabet Andel, der står bag ansøgningen om at etablere en havmøllepark syd for Anholt på 285 MW fordelt på 19 møller. 

- For at minimere den visuelle påvirkning har vi valgt at placere dem så langt fra kysten som muligt og stadig have et fornuftigt projekt. Den første række af vindmøller er placeret ca. 7 km fra kysten og vil strække sig til 10 km fra kysten. Vi har valgt en 15 MW mølle med en rotor diameter på 236 m, fremgår det af ansøgningsmaterialet som Andel har sendt til Energistyrelsen. 

Havvindmølleparken strækker sig over et område på 28 kvadratkilometer og vil bestå af fire rækker møller. 

Andel påtænker at vindmølleparken evt. vil blive anvendt til afprøvning af flydende fundamenter ligeledes påtænker selskabet at parken kobles sammen med et PtX-anlæg. 

I første omgang er ansøgningen for havmølleparken sendt i myndighedshøring i perioden 17. august 2022 til 14. september 2022.

Når høringen er afsluttet, vil klima-, energi- og forsyningsministeren, bl.a. på baggrund af indkomne høringssvar, træffe afgørelse om, hvorvidt der kan gives forundersøgelsestilladelse. 
En forundersøgelsestilladelse indebærer ikke, at der gives tilladelse til at opstille møller på den givne lokalitet, men alene at der kan gennemføres nødvendige undersøgelser for projektet.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.547