23948sdkhjf

Megafonmåling: 77 procent af naturgasforbrugene vil over på fjernvarme

En megafonmåling lavet for Dansk Fjernvarme viser, at 77 procent af de adspurgte naturgaskunder ønsker at komme over på fjernvarmen, hvis det er en mulighed, der hvor de bor. Dog siger 50 procent af disse at de ikke tror at fjernvarme er en mulighed, der hvor de bor. 

Det er alt for mange, siger politisk chef i Dansk Fjernvarme, Rune Moesgaard. 

- Størstedelen af de eksisterende naturgasområder er områder, hvor fjernvarmen er den samfundsøkonomiske bedste erstatning til naturgas. Det er bekymrende, at så høj en andel naturgaskunder enten ikke ved eller ikke tror, at fjernvarmen kommer eller vil komme ud til dem, siger Rune Moesgaard i en pressemeddelelse.

Kære naturgaskunde

Af regeringens klima- og forsyningsudspil Danmark kan mere II fra den 13. april i år fremgik det, at alle naturgaskunder skal have et brev om, hvorvidt de kan få fjernvarme, og hvornår de kan få det, inden året er omme. 

I følge Megafonmålingen og Dansk Fjernvarme kunne den proces godt speedes lidt op. 

- At få at vide, hvad man kan forvente af udsigter til boligsopvarmningen, er et vigtigt aspekt for husstande, der lige nu opvarmes med naturgas. Alternativt vil der komme for mange individuelle løsninger, som kan udhule samfundsøkonomien i fremtidige fjernvarmeprojekter. Derfor er det vigtigt, at der hurtigt kommer klarhed over, hvor fjernvarmen kommer ud i Danmark, siger Rune Moesgaard.

Forbrugere vil have billig, driftssikker og grøn varme Megafonmålingen viser, at det betyder noget for borgerne, hvor varmen kommer fra. Til spørgsmålet "hvis valget for din fremtidige varmekilde står mellem fjernvarme og en anden varmekilde, hvilke af nedenstående forhold vil så være afgørende for dit valg af fremtidig varmekilde?" er det især etableringsprisen, de årlige driftsomkostninger, klima/miljø og støj, der betyder noget for valget hos forbrugerne.

- Det betyder noget i samfundet, hvordan og hvorfra varmeforsyningen kommer. Netop nu sidder politikerne og forhandler om Danmark kan mere II udspillet. Vi håber, at forhandlingerne tager højde for det brændende ønske, boligejerne har om at komme af med den russiske naturgas. Derfor anbefaler vi mindre bureaukrati i kommunernes sagsbehandling, en effektiv ja-tak ordning og økonomisk sikkerhed for investeringer, siger Rune Moesgaard.

Om Megafonmålingen

  • 74-77 procent af naturgasforbrugerne vil meget gerne have fjernvarme. 
  • 5-6 procent vil ikke.
  • 50 procent af naturgasforbrugerne tror eller ved ikke, at de kan få fjernvarme.
  • Antal respondenter: 2.010 i undersøgelsen, der er foretaget i april.

Kilde: Dansk Fjernvarme

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109