23948sdkhjf

Dall Energy viser anlæg frem: Gøder vandene for ny spændende eksportmulighed

En litauisk delegation af fjernvarmedirektører og rådgivere har været på inspirationstur i Danmark, hvor Dall Energy havde inviteret.

Tirsdag besøgte de anlægget i Sønderborg, hvor også det nærliggende solfangeranlæg, der leverer varmen om sommeren blev besigtiget. Onsdag så delegationen nærmere på Dall Energys anlæg i Sorø.

- Den litauiske delegationen så både vores anlæg i Sønderborg og Sorø. De var ganske imponerede og meget interesserede i vores teknologi. Særligt i potentialet, i at man kan bruge restbiomassse fra skoven, som ikke udnyttes i dag, fortæller Jens Dall Bentzen, direktør i Dall Energy, der var vært for delegationen med Valdas Lukosevicius fra den litauiske fjernvarmeforening i spidsen, og direktører og rådgivere for tre varmeværker.

I Litauen produceres 70 procent af fjernvarmen med afbrænding af træflis. I fjernvarmeforeningen mener man ikke, at eldrevne varmepumper er vejen frem, da elektriciteten er forholdsvist dyr og kommer fra atomkraft og fossile produktionsanlæg.

I Litauen er man derfor meget interesseret i kombinationen af at udnytte energi fra solen sammen med biomasseanlæg, som kan regulere langt ned i last.

- Litauen er et meget interessant marked for os, idet de har meget skov og meget lav-kvalitet biomasse, som ikke kan udnyttes til andet end fjernvarme. Vi har en løsning, der indfrier de ønsker og krav varmeværkerne har, nemlig mulighed for at køre lav last, så sommer last og vinter last kan dækkes af samme anlæg, samt stor brændselsfleksibilitet og lang levetid, siger Jens Dall Bentzen, der ser frem til at følge op hos de litauiske beslutningstagere, når indtrykkene fra studieturen er sunket ind.

- Jeg forventer at dette besøg kan blive startskuddet for et nyt eksport eventyr for Dall Energy, siger Jens Dall Bentzen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125