23948sdkhjf

Ny markedsplads for handel med el

Nu får også de små og mellemstore virksomheder mulighed for at konkurrenceudsætte deres el-indkøb.
Den internetbaserede handelsplatform Energiauktion.dk, hvor det er muligt at konkurrenceudsætte indkøb af el og derved altid få den bedste pris i markedet, er netop lanceret.

På Energiauktion.dk kan virksomheder oprette sig som bruger og køber af el, hvorefter systemet automatisk henter mere detaljerede oplysninger om køberens forbrug, som efterfølgende lægges ud på platformen, hvor elhandelsselskaberne kan byde på dem.

Hele processen forløber anonymt, og først når den endelige og billigste pris er fundet ved auktionens afslutning, får køber oplyst navn på el-leverandøren og sælger får oplyst kundens identitet. Det skriver Energiauktion.dk i en pressemeddelelse.

Små og mellemstore virksomheder
Den nye handelsplatform henvender sig primært til de omkring 40.000 små og mellemstore virksomheder, hvis årsforbrug af el ligger fra 100.000 kWh og op til 2 mio. kWh. En gruppe, som står for et elforbrug på godt 12 TWh om året, hvilket svarer til cirka 1/3 af det samlede forbrug af el i Danmark.

Udover fordelen ved at handle el til billigste markedspris, er idéen med den nye platform også at gøre handlen med el betydeligt nemmere og mere gennemskueligt for både køber og sælger.

- I dag henvender en elkøber sig typisk til mange forskellige aktører i markedet, hvilket er en tidskrævende proces. Med den nye handelsplatform bliver det meget enklere at sikre sig bedre priser på energi, skriver Energiauktion.dk i en pressemeddelelse.

På Energiauktion.dk kan aktørerne udover elektricitet også handle energibesparelser.

Energiauktion.dk er etableret af den uafhængige energirådgivningsvirksomhed Norenergi i Taastrup i samarbejde med it-udviklingsfirmaet Partisia fra Århus.


Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095