23948sdkhjf

Energiekspert: Hvorfor bruge millioner på geotermi?

Og kan geotermi rent faktisk betale sig både økonomisk og i forhold til CO2-udledning? De spørgsmål efterlyser energiekspert nu svar på fra ministeren.
Energiekspert og civilingeniør Klaus Illum fra ECO Consult frygter, at geotermi i større stil kan risikere at komme til at spænde ben for smart grid i Danmark, fordi geotermi slet ikke besidder de reguleringsegenskaber, som er nødvendige i et energisystem med meget vindkraft og anden vedvarende energi. Det skriver Ingeniøren.

- Jeg frygter, at store investeringer i at nedkøle varmt vand fra jordens indre fra 70 til 15 grader vil tage pengene fra etablering af de store varmepumper på kraftvarmeværkerne, som er alfa og omega for at få optimeret det intelligente energisystem med meget vedvarende energi, siger han til Ingeniøren.

Han mener, ifølge Ingeniøren, at det er uhensigtsmæssigt at skifte ’energimæssigt gratis’ overskudsvarme fra kraftvarmeværkerne ud med varme fra dyre, energiforbrugende geotermiske varmevæker. Det medfører nemlig en forøgelse af det samlede brændselsforbrug i stedet for at reducere det.

Klaus Villum har derfor skrevet til klima-, energi- og bygningsminister, Martin Lidegaard, og efterlyst beregninger for, at udnyttelse af geotermisk varme faktisk mindsker CO2-udslip og brændselsforbrug i det danske energisystem, skriver Ingeniøren.

Eksisterer sådanne beregninger ikke, efterlyser Klaus Illum grundlaget for regeringens støtte til geotermi-projekter.

SF’s Steen Gade, der er formand for energipolitisk udvalg har bedt klima-, energi- og bygningsministeren om at forholde sig til Illums brev, men der er endnu ikke kommet svar, skriver Ingeniøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078