23948sdkhjf

Nature Energy investerer 100 millioner dollars i canadisk biogasprojekt

Forberedelserne har stået på i tre år - og nu er Nature Energys biogasprojekt i Farnhem ved Quebec i Canada klar til næste fase. 

Selskabet har nemlig købt et areal, hvor planerne er at opføre et større biogasanlæg. Det er Nature Energys første biogasanlæg i Nordamerika. 

- Det er en stor dag for Nature Energy, hvor vi går ind på det canadiske marked, sagde Jacob Federspiel fra Nature Energy på et pressemøde i sidste uge, hvor han løftede sløret for planerne. 

Nature Energy forventer at investere 100 millioner dollars i projektet. Indledningsvist har selskabet købt jord for 2,4 millioner dollars. 

Nature Energy forventer at sætte anlægget i drift i 2023. Her skal det omdanne 600.000 til 700.000 tons biomasse fra lokal landbrugsproduktion, industri og institutioner til biogas – det forventes at producere 20 millioner kubikmeter biogas om året. 

- Vi er glade for den modtagelse, vores køb af grunden i Farnham har fået. Vores forretningsmodel bygger på et lokalt engagement, hvor særligt landmændenes bidrag spiller en vigtig rolle i produktionen. Vores kommende biogasanlæg vil skabe værdi for de lokale landmænd, og vi ser frem til i samarbejde at bidrage til at gøre den canadiske gasforsyning grønnere, siger CEO i Nature Energy, Ole Hvelplund.

Projektet vil skabe mere end 200 arbejdspladser i anlæggets byggefase og 15 permanente job, når det er i drift.

På lang sigt er det meningen, at Nature Energy vil opføre 10 ligenende anlæg i Quebec. Der er allerede et projekt i Louiseville på tegnebrættet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078