Byggeri Elektronik Energi Fødevare Fødevare SE Metal COM Metal Metal NO Metal SE Detail Træ/Møbler Overblik  
 

Elbiler giver to millioner ekstra i kommunekassen

- Af Heidi Sejlund

Fredericia Kommune sparer to millioner kroner årligt ved at skifte benzinbiler ud med elbiler.

Det kan godt betale sig for de danske kommuner, at skifte de gamle benzinslugere ud med energirigtige elbiler. Efter et toårigt transportoptimeringsprojekt i Fredericia Kommune, kan kommunen nu konstatere en besparelse på hele to millioner kroner på transportudgifterne. Det skriver magasinet Danske Kommuner.

Kommunen, der har opnået den årlige besparelse på de to millioner kroner blandt andet ved at investere i fire elbiler, finder det naturligt, at kommunerne går forrest, når det handler om at skifte til grønt.

– Med en indfasning af 10 procent elbiler kan vi reducere udledningen af kommunalt CO2-udslip med op til 20 procent. Når der derudover er penge at spare ved at transportoptimere med elbiler, er det naturligt, at kommunerne går forrest med at bruge elbiler, konkluderer natur- og miljøchef i Fredericia Kommune, Peter Krongaard-Kruse, overfor magasinet Danske Kommuner.

134 biler kunne udskiftes
I løbet af projektperioden nåede Fredericia Kommune frem til, at den havde en vognpark bestående af 169 biler, hvoraf 134 i princippet kunne udskiftes til den type elbiler, der er på markedet i dag, skriver Danske Kommuner.

– Vores kortlægning viste, at en fjerdedel af vognparken kører mindre end 10.000 km om året og en anden fjerdedel mellem 10.000 og 15.000 km. I en arealmæssigt lille kommune som Fredericia er det derfor ganske oplagt at bruge elbiler, siger Peter Krongaard-Kruse til Danske Kommuner.

Læs også: Det sker: Fredericia får gastankstation

Fredericia Kommune har som et resultat af optimeringsprojektet etableret en central flådestyring af vognparken.

87 procent vil have elbil
Ifølge Danske Kommuner har foreningen Trekantsområdet Danmark, der er dannet af de seks kommuner Billund, Fredericia, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle, sideløbende med Fredericias transportoptimeringsprojekt det seneste år haft et elbilprojekt kørende for at vurdere, hvordan elbiler fungerer under dagligt kommunalt brug.

Læs også: Kommerciel gasstation på vej i Fredericia

Selvom projektet er toårigt, viser en rapport allerede efter det første år, at de kommunale medarbejdere overordnet set er glade for at køre i elbiler.

En spørgeskemaundersøgelse, som 78 medarbejdere fra de seks kommuner har deltaget i, viser, at 86 procent af brugerne i høj eller meget høj grad er tilfredse med elbilerne. Og hele 87 procent mener, at kommunen bør anskaffe sig elbiler i den daglige drift. Det skriver magasinet Danske Kommuner.

Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 8.020 abonnenter.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:

Vattenfall sprænger vindmøllefundamenter væk

22. september 2014 09:11

Energiselskabet er i fuld gang med at erstatte 35 gamle møller med 22 nye i Klim Fjordholme-vindmølleparken i Nordvestjylland. De gamle møller er taget ned, og nu er det de gamle fundamenter, der står for skud.

Urimeligt store forskelle i varmudgifter hos barmarksværkerne

19. september 2014 08:38

Frit brændselsvalg har betydet markant mindre varmepriser hos 35 udvalgte barmarksværker. De resterende 45 små værker bør få samme mulighed for at reducere varmepriserne, lyder det fra Dansk Fjernvarme og flere politiske partier.

Geotermi i Danmark runder 30 år

19. september 2014 08:48

Den 19. september 2014 er en helt særlig dag for geotermien i Danmark. Det er nemlig 30 år siden den officielle indvielse af det geotermiske anlæg i Thisted. Og geotermi rummer stadig et stort potentiale.Se alleMedlemmernes egne nyheder

E­nergiauk­tion.dk fremmer konkurrencen på elmarkedet - til gavn for virksomhederne

22. september 2014 10:40
Energiauktion.dk

Mindre og mellemstore virksomheder og landbrug kan nu skyde genvej til en lav elpris. Flere el leverandører byder på E­nergiauk­tion.dk og det fremmer k ...

Beskyt dit produkt mod rust og fugtskader

22. september 2014 10:03
Olitec Packaging Solutions A/S

Olitec Packaging Solutions anbefaler Kindry® og Cargosorb® absorbenter, for at forhindre fugtskader på dit produkt, både ved opmagasinering og under transport

Apparatdesign og boxbuild / apparatmontage

22. september 2014 10:09
JJ Mechatronic A/S

Vi tilbyder flere års erfaring indenfor ap­parat­konstruk­tion og produktion, der kombineret med kompetancer indenfor EMC, tæthedsgrader, vib­ration/s­hock, køling m.v. sikrer en optimal løsning.

Drift­sikker­hed?! - Luftdrevne, dobbelte membranpumper

22. september 2014 09:47
VERDER A/S

Ver­derair-­serien består af dobbelte luftdrevne membranpumper i en avanceret konstruktion.

Video præsentation af Fibox nye vægskab serie ARCA

22. september 2014 09:30
Fibox A/S

Se vores nye fantastiske ARCA vægskab - 100 % korrosionsfri Polycarbonat til de krævende miljøer. Let at bearbejde, nem at montere, moderne og robust design. Yder den bedste beskyttelse.

CERTEX deltager på WindEnergy Hamburg 2014

22. september 2014 09:37
CERTEX A/S

Besøg CERTEX ved premieren i Hamborg - større og mere global og innovativ end nogensinde før!