23948sdkhjf

Justsen Energiteknik udvikler plug-and-play-løsning som alternativ til naturgassen

Justsen Energiteknik vejrer efter et par år med corona morgenluft.

Salget i udlandet har igen taget fart med nye anlæg i både Centralamerika, Australien og New Zealand – blot for at nævne nogle få.

På hjemmemarkedet, som i samme periode også led nød, har især diskussionen om hvorvidt biomasse er et bæredygtigt brændsel været en udfordring.

Men også her mærker bestyrelsesformand Claus Justsen en ændring. Desværre på en lidt kedelig baggrund.

Ruslands invasion af Ukraine og de deraf stigende naturgaspriser har gjort, at det er blevet noget mere interessant at se på alternativer til naturgas, fortæller Claus Justsen.

Selskabet barsler da også med nye typer af modulopbyggede anlæg.

- Vi har udviklet en særlig biomasse-unit på 2,4 MW.  En plug-and-play-løsning, som kan kobles direkte på varmesystemet hos kunden, fortæller Claus Justsen.

Løsningen er primært målrettet industrien, fortæller Claus Justsen, men kan også anvendes på varmeværkerne. Og selvom løsningen har været henvendt til hjemmemarkedet, så har Justsen Energiteknik allerede solgt et enkelt anlæg til Letland.

Hybrid plug-and-play

Én type plug-and-play-løsning har ikke været nok for Justsen Energiteknik.

Det er også blevet til en hybrid-plug-and-play-løsning, der som udgangspunkt fungerer som den første type plug-and-play, men med en variation i ’brændslet’.

- Vi arbejder med et kedelanlæg, hvor man kan vælge om det skal køre på biomasse eller el alt afhængigt af hvad der er prismæssigt mest optimalt, forklarer Claus Justsen.

Justsen Energiteknik begyndte først at udvikle på de to typer af anlæg i december og er endeligt klar til at sende de første anlæg ud fra grimhøjvej i Brabrand om et par måneder.

- Der er stor interesse omkring de typer anlæg, fortæller Claus Justsen.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081