23948sdkhjf

AEA fyrer op under insektvirksomhed med varmepumpe og dampproduktion

Ingrediensvirksomheden Enorm Biofactory har via en finansieringsrunde samlet 370 mio. kr. som skal investeres i etableringen af Nordens største kommercielle insektproduktion, hvor de færdige produkter kan anvendes som ingredienser i foderet til dyr.

I den forbindelse har Enorm Biofactory indgået en aftale med Aktive Energi Anlæg (AEA) om varmeproduktionsenhederne på den 24.000 kvadratmeter nye, store fabrik. 

AEA skal konvertere den bestående dampproduktion fra olie til naturgas. Samtidig skal dampproduktionen udbygges med yderligere 10 MW. Derudover skal AEA etablere en 2,5 MW varmepumpe, der skal genindvinde overskudsvarme fra lavestaldene og omsætte denne til centralvarme.

Enorm insektfabrik skal stå færdigt i begyndelsen af 2023 og fabrikkens produktion af 100 tons larver vil være i drift ultimo 2023.

11.000 tons insektprotein

Igennem de seneste tre år har Enorm bygget et pilotanlæg ved Hedensted, som demonstrerer teknologier og management, der skal gøre det muligt at sætte avl og vækst af insekter i system. Det er i forbindelse hermed at den nye fabrik opføres.

Udvidelsen af fabrikken vil gøre Enorm Biofactory i stand til at kunne levere 11.000 tons insektprotein, 2.500 tons insektolie og 15.000 tons insektgødning om året

Storaktionæren i Enorm Biofactory er Landbrugsselskabet DLG, som vil aftage proteiner fra Enorm, når fabrikken står færdig i 2023.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125