23948sdkhjf

Komponentmangel koster omsætning for Kamstrup

Kamstrup har stadig problemer med at få tilstrækkeligt med mikrochips. Virksomheden kunne sælge meget mere, hvis den havde komponenterne

Den store producent af el- og varmemålere Kamstrup har stadig store problemer med at få leverancer af mikrochips og andre elektroniske komponenter.

Selv om forsyningssituationen i den midtjyske virksomhed er forbedret, så bremser de manglende leverancer Kamstrups vækst.

- Vi kunne have solgt meget mere, hvis vi havde komponenterne til det, siger supply chain direktør Jens Ebbesen, Kamstrup. Det betyder også, at der er lang leveringstid på blandt andet elmålere.

- På længere sigt kommer det til at begrænse vores vækst. Vi vil gerne have 2-cifrede vækstrater. Det er hele vores virksomhed gearet efter, siger han.

Supply chain er forbedret

Kamstrups forsyningslinjer er forbedret betydeligt i forhold til tidligere.

- Vi har i perioder i 2020 og 2021 haft war-room-møder op til tre gange om ugen for at løse de mest akutte forsyningsproblemer. Vi havde rigtigt mange potentielle stop-outs, altså manglende varer, som truede med at stoppe produktionen. Vi havde også produktionslinjer, vi måtte stoppe. Så svær er situationen på ingen måde i dag. Men vi bruger stadig masser af tid på det.

- Vi har haft mange møder med leverandører, siden coronakrisen startede. Vi har indgået nogle mere langsigtede aftaler med leverandører for at sikre vores forsyninger. Det har også været muligt, fordi vi har en vis størrelse. Jeg er kommet på fornavn med mange vicepræsidenter i virksomhederne. Det er lidt som at komme på fornavn med sin mekaniker. Det er sgu aldrig godt, griner Jens Ebbesen.

Redesign

Manglen på mikrochips og andre elektronik-komponenter betyder, at Kamstrup i stor stil har måttet redesigne produkter.

- Når der er en mikrochip vi ikke kan få, så bliver vi nødt til at tænke i alternativer. Det er et langt sejt træk med at redesigne produkter. Det er noget, som vores udviklingsafdeling bruger betydelige kræfter på, siger Jens Ebbesen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14