23948sdkhjf

Aura Energi investerer to-cifret millionbeløb i start-ups og vækstvirksomheder

Den østjyske energi- og fiberkoncern Aura etablerer Aura ventures og sætter dermed mere fokus, struktur og kraft på at understøtte arbejdet med og investeringer i startups og vækstvirksomheder. 

- Med Aura Ventures investerer vi i mennesker og idéer, som skaber fremtidens gode løsninger til energi, mobilitet, connectivity og den grønne omstilling. Vi har brug for alle gode kræfter for sammen at tackle den store opgave med den grønne omstilling. Og vi er klar til at investere såvel økonomiske ressourcer som vores kompetencer. Vi skal være med til at 'sætte både i vandet' ved at investere i relevante gode idéer indenfor vores branche og interesseområde, siger Carsten Höegh Christiansen, administrerende direktør i Aura- koncernen i en pressemeddelelse.

En ny Spirii?

Aura har gode erfaringer med at investere i startups, f.eks. med koncernens investering i ladeoperatøren Spirii, der siden hen er blevet omfavnet af andre store investorer, senest med Nordic Alpha Partners med det formål at udbrede Spirii til et europæisk marked.

- Med vores nye strategi 'Tættere på dig...' forpligter vi os selv til at være en drivkraft for den grønne omstilling og bæredygtighed, og Aura Ventures er et meget væsentligt element i opfyldelsen af den forpligtelse. I første omgang har vi afsat et tocifret millionbeløb om året, og vi er villige til at gå med i de rigtige match, siger Carsten Höegh Christiansen.

Mere end rå kapital

Aura Ventures bliver en selvstændig enhed under ledelse af Martin Schorling Overgård, der har en baggrund fra krydsfeltet af startups, venture kapital og innovation i store organisationer.

Martin Schorling Overgård har været en del af Auras innovationsafdeling siden 2020, hvor han satte yderligere fokus på mulighederne for Aura som en reel corporate venture capital-aktør (CVC).

- En organisation som Aura har meget at lære fra startups, men vi har også meget at tilbyde udover rå kapital. Vores vigtigste opgave er at finde det partnerskab, som gør, at virksomhederne lykkes. Vi kan have ret stor impact i forhold til mindre startups, og vi er her for 'the long run'. Vi har tålmodigheden i vores investeringer, men er samtidig agile og kan tage beslutninger hurtigt og effektivt. Samtidig har Aura Ventures en risikoprofil, der matcher venture-markedet, siger Martin Schorling Overgård.

Han forventer, at Aura Ventures vil foretage to til tre investeringer i det første år og tilsvarende i årene efter.   

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11