23948sdkhjf

Ingen redning til Scan Energy

Ny ejere af Scan Energy kunne ikke presse Nordea, Sparbank og tyske HSH Nordbank til at give afkald på en stor del af deres milliardtilgodehavende. Dermed undgår Scan Energy ikke en konkurs.
I stedet for at indgå aftale om en tvangsakkord har bankerne vurderet, at de får mere ud af det, hvis Scan Energys vindmølledivisioner går konkurs, og kurator sælger stumperne. Det skriver Børsen.

Derfor er de to af koncernens fire holdingselskaber, Scan Energy Production og Brøndum Energy, nu gået konkurs med en gæld på omkring 1,3 mia. kr. De to holdingselskaber rummer stort set alle Scan Energys vindmølleaktiver.

Det er kun en måned siden, at det dansk-tyske konsortium Kaiserwetter købte Scan Energys fire holdingselskaber for en flad femmer i forventning om at kunne få banklånene på omkring 3,7 mia. kr. genforhandlet.

Nu bliver den forretning, de købte, væsentligt mindre end forventet, da de nu kun kan indgå bankaftaler om at drive Scan Energys solcelleprojekter videre.

- Det var ikke, hvad vi havde håbet på, selvfølgelig ikke. Vi ville gerne have videreført hele porteføljen, og jeg er ikke glad for, at vinddelen nu må gå konkurs. Men jeg er fuld af fortrøstning hvad angår solaktiverne, som vi vil bygge videre på, siger Hanno Schoklitsch, der står i spidsen for den tyske del af Kaiserwetter-konsortiet, til Børsen.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078