23948sdkhjf

Kommunal vindmølle-dagsorden straffer borgmestre, når krydses skal sættes

Ny forskning fra Aarhus Universitet viser, at borgmestre, der står bag opsætning af vindmøller på land, mister vælgernes opbakning ved det kommende kommunalvalg.

Ifølge forskningen koster den første vindmølle, der sættes op i en valgkreds, i gennemsnit borgmesterpartiet 9,5 procentpoint på valgdagen. 

Det skriver Ugebrevet Mandag Morgen. 

I Jammerbugt Kommune har borgmester Mogens Gade for nyligt taget konsekvensen af den udvikling. Han vil ikke stå bag flere vindmølleparker. 

- Et flertal i Jammerbugt Kommune inklusive mig selv ønsker ikke længere de her konflikter med borgerne, har Mogens Gade (V) tidligere udtalt til TV2 Nord. 

Det er altså så som så med interessen for at stille op til kommunalvalget med vindmøller på programmet – i hvert tilfælde i Jammerbugt Kommune. 

I Svendborg er borgmester Bo Hansen dog ikke bleg for at bekende kulør. Stemmer man på ham, stemmer man også på tre store vindmøller ved Broholm. Han tager dog chancen.

- Jeg er ikke i tvivl om, at min beslutning om at gå med på det her vindmølleprojekt vil koste stemmer. Det er ikke nogen vindersag, siger Bo Hansen.

Set i lyset af udviklingen opfordrer de to borgmestre folketingspolitikerne, der ikke som kommunalpolitikerne mærker effekten af antallet af opstillede vindmøller, til at gå ind i den politiske kamp – på lokalt plan. At lette byrden fra kommunernes skuldre og overtage ansvaret. 

I følge Mogens Gade bliver situationen heller ikke bedre af at politkerne på Christiansborg ikke har lavet en klar udmelding om, hvorvidt landvind er en god idé eller ej. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094