23948sdkhjf

EU skal lære af Middelfarts energi-model

Gratis energirenovering og flere grønne jobs, det er hvad Middelfart Kommune vil slå på, når de fortæller EU’s energiministre om kommunens energimodel.
Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard har i disse dage EU’s energiministre samlet i Horsens for at drøfte fremtidige energibesparelser og skabelse af grønne jobs. Èt punkt på dagsordenen er Middelfarts energi-model.

Middelfart Kommune energirenoverede tilbage i 2008-09 knap 100 offentlige bygninger for 44 mio. kr. efter den såkaldte ESCO-model. Modellen indebærer, at energiinvesteringerne i bygningerne betales af mindre omkostninger til energi i de kommende 10 år. Projektet har ifølge kommunen skabt omkring 50 årsjob hos lokale grønne håndværkere.

Stolt over modellen
I Middelfart er politikkerne stolte over modellen, der nu kan få betydning for andre EU-lande.

- Det er flot af Middelfart Kommune, at vi er blevet en slags rolle-model for energibesparelser efter ESCO-modellen i Danmark, og at vi måske også kan blive det i Europa, lyder det fra borgmester i Middelfart Kommune, Steen Dahlstrøm.

Og udvalgsformand for Miljø og Energi i Middelfart Kommune, Johannes Lundsfryd Jensen, tilslutter sig borgmesterens begejstring.

- Kombinationen af energibesparelser og skabelsen af grønne jobs er unik og jeg er sikker på, at der vil komme stor fokus på denne kombination i den grønne omstilling af Danmark og EU i de kommende år, siger han.

Middelfart Kommunes ESCO-projekt for offentlige bygninger blev i 2011 kåret til EU’s bedste ESCO-projekt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078