23948sdkhjf

Scan Energy bliver dyr affære for banker

Banker og staten risikerer et samlet milliardtab, når 79 småaktionærer i Scan Energy sammen med tysk investor trækker 500 selskaber ud af koncernen for en slik.
Slagsmålet om ejerskabet af skandaleramte Scan Energy er få dage fra at kulminere i et frasalg, der ikke kaster andet end symbolske 5 kr. af sig til selskabets kreditorer, det skriver Børsen.

Siden en mislykket børsintroduktion i december 2009 har sol- og energiselskabet Scan Energy kæmpet for ikke at gå konkurs. Og siden maj 2011har tre advokater, der er udpeget af skifteretten, forsøgt at rekonstruere energiselskabet og få slanket milliardbalancen ved at sælge fra.

Advokaterne vil nu sælge alle aktiver i Scan Energy til konsortiet Kaiserwetter GmbH, ejet af tyske Peak Boys Renewable Energy Investment, samt til det danske selskab Thorsager Invest ApS. Bag sidstnævnte står en gruppe på 79 småaktionærer i Scan Energy – herunder en lang række landmænd, der i 2008 solgte deres vindmøller til Scan Energy mod betaling i aktier, der ikke blev det ventede værd.

Dyr affære
Ifølge børsen vil konsekvensen af et salg til det dansk-tyske konsortium være tredelt for Scan Energys kreditorer.

For det første kan de banker, der har ydet lån direkte til Scan Energys øverste koncernselskab, med salget vinke farvel til deres tilgodehavender på lidt over en halv mia. kr.

Dernæst vil de banker, der har lånt penge ud til de godt 500 selskaber i Scan Energy-koncernen med sikkerhed i de enkelte selskaber og deres aktiver bestående af solcelle- og vindmølleanlæg rundt om i Europa, ifølge Børsen få deres tilgodehavender på 3,3 mia. kr. barberet kraftigt ned.

Endelig rammer salget Finansiel Stabilitet, der primært gennem krakkede Fjordbank Mors Bank har lånt flere hundrede millioner ud til en lang række af de tidligere aktionærer, hvoraf de fleste ikke kan betale tilbage. Med fredagens ventede salg får Finansiel Stabilitet ikke noget ud af salget, skriver Børsen.

- De endelige tab kan først gøres op efter 18. maj, siger advokat Jørgen B. Elmer, der har stået for salgsprocessen.

Ifølge Børsen har der været tavshed fra såvel det dansk-tyske konsortium, samt fra de kreditorer, der ender op med regningen.

- Vi vedkender os, at vi har givet et bud sammen med Hanno, men jeg vil gerne have, du venter med at skrive om det, indtil købet er faldet på plads, siger Arne Højgaard, der er talsmand for de 79 småaktionærer til børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078