23948sdkhjf

Nationalt energicenter til Sønderborg

Energiforliget kan resultere i et nationalt center for energieffektiviseringer i Sønderborg, det mener formand for Syddansk Vækstforum.
Det brede energiforlig i Folketinget, der blandt andet resulterede i en ny havvindmøllepark på Horns Rev ved Esbjerg, kan ifølge regionsrådsformand og formand for Syddansk Vækstforum, Carl Holst, også resultere i et nationalt center for energieffektiviseringer i Sønderborg. Det skriver P4 Syd.

- Syddanmark er allerede førende inden for udviklingen af teknologier til effektiv energiudnyttelse. Og energiforliget går hånd i hånd med vores indsats for, at Sønderborg-området skal være nationalt center for energieffektiviseringer, siger Carl Holst.

Ifølge P4 Syd hæfter han sig ved, at deltagerne i forliget lægger vægt på, at danske virksomheder også på længere sigt kan udvikle og sælge grønne løsninger og skabe grønne job.

- Det er netop det, vi gerne vil fremme, så det kan kun have en positiv effekt på vores store projekt med at skabe et nationalt center, siger Carl Holst.

Det nationale center skal bestå af tre grundsten: Forskning/Udvikling/Uddannelse, et test- og demonstrationscenter og en stærk virksomhedsklynge. Virksomhedsklyngen Lean Energy er allerede etableret, og klyngen har for nylig søgt støtte til etableringen af Green Power Electronic Test Lab, der netop skal være et testcenter, skriver P4 Syd.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078