23948sdkhjf

Grønt lys til nyt biogasanlæg ved Vrå

Et både enigt og splittet byråd i Hjørring Kommune vedtog onsdag en lokalplan, som gør det muligt at bygge et nyt stort biogasanlæg ved Vrå.
Med 19 stemmer for og 12 imod vedtog byrådet i Hjørring Kommune onsdag aften at ændre lokalplanen, så det planlagte biogasanlæg ved Vrå kan blive en realitet.

Splittelsen i byrådet skyldes uenighed om biogasanlæggets placering, mens samtlige byrådsmedlemmer principielt går ind for brugen af biogas, skriver Nordjyske.

Opvarmer 1.100 husstande
Biogasanlægget har i det hele taget mødt en del modstand. Ved sin præsentation tilbage i 2010 var den største knast på vejen den manglende finansiering.

Året efter modtog Teknik- og Miljøudvalget 10 indsigelser mod biogasanlægget fra borgere, der blandt andet klagede over den forventede lugt fra biogasanlægget samt placeringen nær Vrejlev Kloster, som samtidig vil gøre det synligt for tilkørende bilister.

Biogasanlægget – som bliver på otte hektar – skal kunne modtage 200.000 ton biomasse årligt og være i stand til at opvarme omkring 1.100 huse.

Den samlede pris forventes at løbe op i 100 mio. kr., ifølge de meldinger, der tidligere har været fremme.

Læs meget mere om biogasanlægget her.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078