23948sdkhjf

Royalt besøg på Avedøreværket

En begejstret Prins Charles besøgte tirsdag Avedøreværket for at kigge på grøn energi og nye bioteknologier.
Tirsdag blev prins Charles i selskab med kronprins Frederik præsenteret for et af verdens mest effektive kraftvarmeværker, Avedøreværket. Prins Charles har de sidste 40 år arbejdet med virksomheder, regeringer og organisationer for at tackle miljøudfordringer og klimaforandringer og havde ønsket at besøge Avedøreværket.

- Vi er meget stolte af, at hans kongelige højhed Prins Charles og hans kongelige højhed Kronprins Frederik ønskede at besøge Dong Energy. Storbritannien står over for en omfattende omlægning af deres energiforsyning, og vi håber, at vi som verdensførende inden for bioteknologier og bioraffinering kan inspirere med vores viden og erfaringer, siger koncerndirektør i Dong Energy, Thomas Dalsgaard.

Stor global interesse
Under besøget fortalte og demonstrerede koncerndirektør Thomas Dalsgaard nogle af Dong Energys nye bioteknologier – og det var der stor interesse for.

- Hans kongelige højhed Prins Charles var meget interesseret i at høre om vores indsats med at reducere brugen af fossile brændsler og udviklingen af nye bioteknologier. Han stillede mange gode spørgsmål, og man kan tydeligt høre, at det er et område, han har en stor viden om og interesserer sig for, siger Thomas Dalsgaard.

Det royale besøg på Avedøreværket er langt fra det første. Dong Energy oplever en enorm interesse for virksomhedens arbejde med at reducere brugen af fossile brændsler og udnytte vindenergien og biomassen.

- Vi får besøg af organisationer og virksomheder fra hele verden, der ønsker at vide mere om vores erfaringer med både vindenergi og biomasse. Og vi ser store muligheder uden for Danmarks grænser, hvor vi kan sælge vores teknologi i form af licenser. På den måde opbygger vi en kommerciel forretning, som er en del af den grønne omstilling, siger Thomas Dalsgaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109