23948sdkhjf

Netværk: Energiaftalen et gennembrud for brintbiler

Hydrogen Link, der som netværk arbejder for at fremme anvendelsen af brint til transport i Danmark, jubler over den nye energiaftale.
- Den nye Energiaftale afsætter 70 millioner kroner til infrastruktur for elbiler, og inkluderer for første gang nogensinde brint. Det er et gennembrud og et vigtigt skridt frem mod en markedsintroduktion af brintbiler i 2015.

Sådan lyder den positive melding fra Hydrogen Link, der som netværk arbejder for at fremme anvendelsen af brint til transport i Danmark, om torsdagens energiforlig.

- Den nye pulje for infrastruktur kan gøre Danmark til det første land i verden med et landsdækkende netværk af brint tankstationer. Brint giver elbiler samme lange rækkevidde og hurtige optankning som benzin, og har potentiale for op imod 6.000 danske arbejdspladser og en årlig eksport på 10 milliarder kroner. Inkludering af brint i den nye energiaftale sker efter flere årtiers intensiv udviklingsindsats på globalt plan og i Danmark. Alene siden 2001 har danske virksomheder og universiteter sammen med offentlige programmer investeret mere end 2,3 milliarder kroner i teknologien, konstaterer Hydrogen Link og fortsætter:

- Infrastrukturpuljen på 70 millioner kroner kan give et vigtig bidrag til planerne om etablering af brint tankstationer på tværs af hele landet inden 2015. Det vil gøre Danmark til et af de mest attraktive lande for introduktion af brintbiler fra bilproducenterne, da man vil kunne tanke brint i alle de større byer. Den lange rækkevidde for brintbiler på mere end 500 km. gør samtidig, at man overalt i landet altid vil kunne nå næste tankstation, med under en kvart tankfuld brint.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11