23948sdkhjf

Region Hovedstaden vil knække energikurven

Som den anden region i Danmark, har Region Hovedstaden indgået en forpligtende aftale med Klima- og energiministeriet om at nedbringe energiforbruget.
Dermed har Region Hovedstanden nu en såkaldt kurveknækkeraftale med Go’Energi under Klima- og energiministeriet.
Fakta om Kurveknækkker-konceptet: Kurveknækker-konceptet er Go’Energis tilbud til store offentlige og private organisationer med et samlet energiforbrug på over 1 GWh pr. år.

Aftalen forpligter regionen til at indføre miljøledelse og arbejde systematisk med at knække kurven i energiforbruget.

Energibesparelse er ren win-win
- Det er virkelig godt nyt for klimaet. Det er også godt nyt for vores driftsøkonomi. Energibesparelser betaler sig nemlig, så det er en win-win situation, siger Lars Gaardhøj, formand for regionens Miljø- og Grøn Vækst udvalget.

Vi tager klimaet alvorligt
Aftalen er et led i regionens nye ’Strategi og handlingsplan for bæredygtig udvikling’, som regionsrådet vedtog i december.

- Aftalen viser, at regionen tager klimaet alvorligt. Vi har investeret massivt i energirenoveringer de senere år, og med kompetent hjælp fra Go’Energi vil vi de kommende år se yderligere energibesparelser, siger Lars Gaardhøj.

Målrettet indsats for at nedbringe energiforbruget
Energiledelse er et styringsværktøj, der systematiserer indsatsen, så regionen skruer ned for energiforbruget de rigtige steder og får den størst mulige besparelse. Det betyder, at regionen kortlægger energiforbruget, udarbejder en handlingsplan med mål for besparelser – og følger op.

Vi sætter konkrete mål i 2012
- Vi får nu mulighed for en meget grundig afdækning af energiforbruget på vores hospitaler, og det åbner for, at vi i 2012 kan begynde at sætte konkrete mål for energiforbruget de kommende år. Det arbejde ser jeg meget frem til at komme i gang med, for vi vil have energiforbruget ned, siger Lars Gaardhøj.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094